Kandidati za dubrovačkog gradonačelnika obećali bolji život osobama s invaliditetom

Kandidati za dubrovačkog gradonačelnika obećali bolji život osobama s invaliditetom

Foto: FAH

ČETVORICA kandidata za dubrovačkoga gradonačelnika - Andro Vlahušić (HNS), Mato Franković (HDZ), Maro Kristić (lista Zajedno za grad) te kandidat Živog zida Hrvoje Kukuljica potpisali su danas povelju o provedbi mjera za promicanje prava osoba s invaliditetom.

Povelju je sastavila kandidacijska lista skupine birača Mare Marušića, to jest lista Žive zidine, a njezin nositelj rekao je kako nije riječ o obvezujućem dokumentu, nego dokumentu koji šalje snažnu poruku.

"Ovim činom se senzibilizira javnost za probleme osoba s invaliditetom u Dubrovniku. Ovo se ne radi zbog 'nekog tamo, mi to radimo sebi. Svi dobro znamo da nas mogu dijeliti sekunde od prometne nesreće ili bolesti koja ne bira", rekao je Maro Marušić.

Hrvoje Kukuljica iz Živog zida istaknuo je kako će se staviti na raspolaganje za pomoć svakom kom je potrebno, u svakom obliku.

"Bilo da je riječ o gradonačelniku, gradskom vijećniku ili privatnoj osobi, bit ću na raspolaganju", dodao je.

Maro Kristić rekao je kako je lista Zajedno za grad u predizbornom programu ozbiljno razmotrila potrebe osoba s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ozbiljno smo pristupili tom problemu, ali siguran sam da i u našem programu ima nekih nedostataka. Upravo zato moramo zajednički djelovati", dodao je.

"Ovim činom se diže svijest o potrebama osoba s invaliditetom"

Andro Vlahušić ocijenio je kako se nikada ne može raditi dovoljno za osobe s invaliditetom.

"Svaka mjera i aktivnost u tom smjeru je dobra", dodao je.

Mato Franković rekao je kako to pitanje nije političko, nego pitanje koje definira kako će se svi kandidati ponašati prema osobama s invaliditetom.

"Ovim činom se diže svijest o potrebama osoba s invaliditetom. Za njih je u Dubrovniku više nedostupnih mjesta nego dostupnih", ustvrdio je Franković, dodajući kako je sada na onima koji preuzimaju odgovornost za grad da počnu rješavati pitanja dostupnosti mnogih institucija osobama s invaliditetom.

Na potpisivanje povelje nije došao kandidat Dubrovačkoga demokratskog sabora Pero Vićan. Prijevremeni izbori u Dubrovniku održat će se 8. ožujka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara