Kaos u Slavoniji: Cijeli istok Hrvatske skoro dva sata bio bez struje

Kaos u Slavoniji: Cijeli istok Hrvatske skoro dva sata bio bez struje

Foto: Dalekovod

JUTROS nešto prije 9 sati područje Osijeka, ali i veliki dio Slavonije i Baranje ostali su bez struje. Nisu radili liftovi, poslovni objekti, prometna signalizacija, ne voze tramvaji u Osijeku - sve je stalo.

Zbog nestanka struje dio grada Osijeka ostao je i bez vode, ali i plina.

U Hrvatskom operatoru prijenosnog sustava (HOPS) rečeno je da je do nestanka struje došlo zbog ispada jednog elementa transformatora na 400-kilovotnoj mreži trafostanice Ernestinovo. Kvar je uklonjen, ali je potrebno barem pola sata kako bi se normaliziralo napajanje električnom energijom. Nakon što je kvar otklonjen, struja se počela vraćati na istok Hrvatske.

Na Županijskim sudu je na sat vremena odgođen i nastavak suđenja bivšem vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi. U Državnom centru 112 naveli su kako svi gradovi i mjesta od Osijeka, Belog Manastira, Našica, Vinkovaca, Požege, Slavonskog Broda nisu imali struje.

Nakon što je jutros oko 8,20 sati nestalo struje, a potom i vode u Slavoniji i Baranji, oko 9,30 sati Osijek i okolica postupno su počeli dobivati struju i vodu, doznaje se u Državnom centru 112.

Struja i voda ponovno u cijeloj Slavoniji i Baranji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je jutros oko 8,20 sati cijela Slavonija i Baranja ostala bez struje a ubrzo i bez vode, već oko 9,47 sati cjelokupni sustav je ponovno uspostavljen i svi potrošači imaju struju i vodu, izvijestila je glasnogovornica Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS) Nada Kolega.

U izjavi za Hinu Kolega je rekla da je u tome vremenu 300.000 korisnika bilo bez struje, ali da je tehnički kvar vrlo brzo otklonjen. Struja se postupno uključivala korisnicima, kako ne bi došlo do ponovnog iskakanja sustava.

Tijekom nestanka struje nastali su problemu u prometu, jer semafori nisu radili, a brojne institucije, trgovine, banke i ostali prestali su raditi do dolaska struje. U Osijeku su umjesto tramvaja prometovali autobusi, a kako se doznaje, nakratko su odgođena i ročišta na sudovima.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara