Karamarko: Ako dođemo na vlast zabranit ću zvijezdu petokraku

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je da će zabraniti sve totalitarne simbole dođe li njegova stranka na vlast, prenosi Hrvatski radio Zadar.

Karamarko je u emisiji Aktualni sat kazao i kako se ozbiljno priprema za sljedeće parlamentarne izbore te da već godinu dana rade na gospodarskom programu. Karamarko je kazao kako su ideje iz programa pohvalili i eksperti CDU-a njemačke kancelarke Angele Merkel. Progovorio je Karamarko i o Ruži Tomašić te kazao kako Nijemci ni najmanje zamjeraju što će ona biti na koalicijskoj listi za europarlamentarne izbore.

"Kako ćemo mi to napraviti, koja je kemija, koja je formula, to mi znamo. To ne zna nitko ni u Berlinu, ni u Bruxellesu ni u Parizu. To mi znamo. Ako mi znamo, ili mislimo da će sinergijski učinak s gospođom Tomašić i ostalim koalicijskim partnerima biti taj da ćemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh šest mandata. Ako je to to, onda se oni neće petljat" dodaje predsjednik HDZ-a.

A Ruža Tomašić nedavno je izjavila kako bi otvorila javnu raspravu o zabrani pobačaja u Hrvatskoj.

"Apsolutno nemamo ništa protiv rasprave. Kao vjernik apsolutno smatram da pobačaj dosita nije prihvatljiv i na tome bih se zaustavio, zaključio je Tomislav Karamarko.  

Oko zabrane pobačaja Karamarko je ostao nedorečen, dok je oko zabrane zvijezde petokrake bio izričit. Dođe li njegova stranka na vlast zabranite će je, kao i sve simbole totalitarnih režima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara