Karamarko: Boriti se s gospodarskim nedaćama i za spas države može samo ekipa koja zna i koja je složna

Karamarko: Boriti se s gospodarskim nedaćama i za spas države može samo ekipa koja zna i koja je složna

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko danas je poručio kako rekonstrukcija vlade Zorana Milanovića, koju je HDZ ranije tražio, više ne dolazi u obzir jer vlada zbog stalnih međusobnih sukoba ne rješava goruće probleme u gospodarstvu, zbog čega je ponovno pozvao na prijevremene izbore.

"Boriti se s gospodarskim nedaćama i za spas države može samo ekipa koja zna i koja je složna, a ovi niti znaju niti su složni. To je katastrofa. Umjesto da zajednički rješavaju probleme počeo je rat u kome se ne biraju sredstva", ocijenio je Karamarko u emisiji Hrvatskog radija "Oporbeni zarez".

Ocijenio je da vlada zapravo više "ne postoji" jer je digla ruke od hrvatskog gospodarstva, poručivši kako očigledno u vladi toga nisu svjesni pa će im i sindikati i oporba opet morati pokazati 'crvene kartone'. "Neozbiljni su, infantilni, nedostojni su trenutka i da hodaju po Banskim dvorima", istaknuo je Karamarko.

Na pitanje što bi značio odlazak ministra financija Slavka Linića iz Vlade zbog slučaja "Spačva" te misli li da se premijer Milanović zapravo želi riješiti Linića, odgovorio je da tu sigurno nešto postoji, ali i naglasio kako je vrijeme da konačno stanu i razmisle o prijevremenim izborima.

"Nacija ne svjedoči ni jednom pozitivnom procesu, već teatru apsurda u režiji Milanovića, Linića i ostalih. Pogledajte koja je to ekipa? Rijetko tko od njih nije u sukobu interesa", rekao je Karamarko.

Naglasio je da rekonstrukcija vlade "ne dolazi u obzir" jer tu, kako je ustvrdio, više nema ni jednog kvalitetnog ministra. Podsjetio je da su prije nekoliko mjeseci tražili rekonstrukciju vlade, posebice ministara iz gospodarskog resora, no da ništa nije napravljeno. "Oni su uvjereni u svoju mesijansku ulogu, ne žele ni s kim komunicirati, slušati savjete i sugestije. Danas nikakva rekonstrukcija ne bi pomogla. Jedina moguća rekonstrukcija je da odu svi", poručio je Karamarko.

"Nisam ovdje da budem popularan, nisam celebrity, pjevač ili glumac"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komentirao je i rejting HDZ-a koji je, po najnovijim anketama, prvi put pretekao vladajući SDP. "Dvije godine radimo na povratku tog statusa HDZ-a u hrvatskom političkom životu", rekao je. Ustvrdio je da su pretekli SDP još prije šest, sedam mjeseci i da je ta razlika drugačija nego što pokazuju ankete kojima je, kaže, cilj bio utjecati na javno mnijenje, a ne ispitati ga.

"HDZ stalno raste, homogeniziramo se i okupljamo ljude o čemu govori i podatak da smo unazad dvije godine, od novog vodstva u stranci, dobili 15.000 novih članova", kazao je.

Upitan strahuje li da će mu Milanović preoteti titulu najnepopularnijeg hrvatskog političara, Karamarko je odgovorio da bi mu bilo "jako žao" jer je, kaže, počeo uživati u neprofesionalnosti agencija koje provode ankete.

"Nisam ovdje da budem popularan, nisam celebrity, pjevač ili glumac", rekao je i naglasio kako će ljudi cijeniti političara ako se bori za njihova prava i kvalitetniji život.

Istaknuo je da je Milanović vjerojatno već najnepopularniji zbog rezultata svog "nerada, nesposobnosti i arogancije". "Ali, ako njima paše da sam ja najnepopularniji, a mi rastemo - dobro, to je isto neki naš domaći hrvatski specifikum - neka tako bude", dodao je.

"Nikakve ustavne promjene nas ne zanimaju dok ne počne gospodarski rast"


Upitan podržava li Ustavne promjene koje je pokrenuo predsjednik Ivo Josipović, vezano uz lokalnu samoupravu, Karamarko je odgovorio kako bi više volio da Josipović pritisne vladu te da sazivaju sjednice koje bi se bavile teškim gospodarskim temama, ali da to ne radi jer je u kampanji.

"Nikakve ustavne promjene nas ne zanimaju dok ne počne gospodarski rast", zaključio je Karamarko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara