Karamarko: "Čačićeva ostavka bila bi moralni čin prema građanima"

Karamarko: "Čačićeva ostavka bila bi moralni čin prema građanima"

Foto: Nenad Dugi / Cropix

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko jučer se priopćenjem oglasio o presudi prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću. Danas je Karamarko ponovio kako će ova kazna nanijeti štetu Vladi Zorana Milanovića.

"Gospodin Čačić je osuđen bez obzira kako je definirana ta kazna i mislim da to definitivno to sad multiplicira daljnje probleme za rad ove Vlade u smislu da je to ipak jedna hipoteka s obzirom da će Vlada vjerojatno i dalje živjeti u sjeni tog slučaja s obzirom na nastavak procesa, žalbeni proces i tako dalje", smatra Karamarko koji se obratio i samom premijeru Milanoviću.

Čačić treba podnijeti ostavku

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mi smo pozvali premijera da postupi odlučno i principijelno i da dopusti i omogući svojoj Vladi da funkcionira u miru oslobođen od pritiska tog slučaja i tog postupka", rekao je Karamarko. Njegove riječi znače samo jedno - Radimir Čačić treba podnijeti ostavku.

"Mislim da bi to bilo moralno, svrsishodno i odgovorno u odnosu prema hrvatskoj javnosti i prema Vladi u kojoj gospodin Čačić radi", izjavio je predsjednik HDZ-a. Čelnik najveće oporbene stranke osvrnuo se i na izjave premijera Milanovića o cijelom slučaju kao i na premijerovu izjavu prilikom ostavke bivše ministrice Mirele Holy da je ljestvica u Vladi visoko podignuta.

"Premijer ide iz kontradikcije u kontradikciju"

"Premijer ide iz kontradikcije u kontradikciju. On se mora dogovoriti koji je princip i kako će ga on ispoštivati u svom radu. Ovo baca vrlo ružnu sliku na Vladu, vrlo ružnu sliku na odlučnost i na principe koje premijer zastupa. Ja ću još jednom reći da je nama užasno žao što je uopće došlo do ovog slučaja, što se gospodinu Čačiću sve to skupa događa. Nažalost, kada se već to dogodilo, onda mislim da sve ostalo skupa treba biti jedan postupak, jedan razvoj principijelnih odluka", zaključio je Karamarko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara