Karamarko: Gotovina i Markač su nadstranačke osobe, treba ih ostaviti da uživaju u slobodi koju su zaslužili

Karamarko: Gotovina i Markač su nadstranačke osobe, treba ih ostaviti da uživaju u slobodi koju su zaslužili

Foto: Bruno Konjević/Copix

ŠEF HDZ-a gostovao je jučer u Dnevniku 3 HTV-a, gdje je objasnio zašto se odlučio povući iz saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te se osvrnuo na dosadašnji rad Vlade.

Rad Vlade ocijenio je negativnom uz obrazloženje da svakoga dana na ulici završava 700 radnika. "Vlada ne zaslužuje prolaznu ocjenu jer nije uspjela zaustaviti niti jedan negativni trend u gospodarstvu. Nismo očekivali da će u godinu dana od Hrvatske stvoriti Švicarsku, ali da su bilo kakav negativni trend zaustavili, to nisu", kazao je Karamarko, koji je objasnio što je mislio pod izjavom da se treba vratiti "tuđmanizaciji politike".

"Kada govorim o vraćanju korijenima onda govorim o sustavu vrijednosti koji danas mnogi relativiziraju i pokušavaju taj sustav staviti u podređeni položaj u usporedbi sa socijalizmom s kojim se ni danas nismo obračunali. Tuđman je bio prvi i jedini, on je stvorio državu i ima poseban status. Za 50 godina se o tome neće pričati, pričat će se samo da je Tuđman stvorio državu", objasnio je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Rado bih vidio Gotovinu u redovima HDZ-a"

Osvrnuo se i na susret s generalom Gotovinom tijekom jučerašnjeg obilježavanja 13. godišnjice smrti Franje Tuđmana.

"Gotovina i Markač su nadstranačke osobe. Prošli su kalvariju za Hrvatsku. Oni danas univerzalno dišu, pričaju o miru i zajedništvu i to je izvrsno. Treba ih ostaviti da uživaju u slobodi koju su zaslužili", kazao je Karamarko. Ipak, dodao je da, iako ne želi time zamarati generale, ne bi imao ništa protiv toga da u redovima HDZ-a vidi generala Gotovinu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara