Karamarko: Loša i nepoštena taktika se Vladi obila o glavu

Foto: Srđan Vrančić / Cropix

"VLADA je radila sve da bi izlaznost na izbore bila mala. Očekivali su da će nešto uloviti u mutnom, ali ta loša i nepoštena taktika im se obila o glavu", rekao je Tomislav Karamarko u emisiji "Oporbeni zarez" na Hrvatskom radiju.

Europski izbori su se, smatra Karamarko, trebali održati istovremeno s lokalnima. Tvrdi da je to kazao i Ivi Josipoviću na konzultacijama prije raspisivanja izbora.


"Uvjeren sam da bi odaziv u tom slučaju bio veći, ali predsjednik na to nije pristao. S druge strane, Vlada je potrošila 85 milijuna kuna da bi dobili jednog kandidata više, jer siguran sam da bismo ih još više porazili da su izbori bili u svibnju", kaže Karamarko.

Pobjeda HDZ-a, kaže Karamarko, ne znači da Hrvatska skreće u desno. "To govore oni koji ne poznaju političku scenu", kaže Karamarko. Još jednom je stao u obranu Ruže Tomašić, kazavši da su njene izjave koje su ocijenjene kao govor mržnje izvučene iz konteksta.

"Istom taktikom pripremamo se za lokalne izbore. Provodit ćemo kampanju od vrata do vrata. Intenzivan rad na terenu nas je podigao u zadnjih 11 mjeseci, iako smo imali medije protiv sebe. Mislim da bi se mediji trebali izdići iznad političkih podjela i raditi na objektivnom informiranju građana", kaže Karamarko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara