Karamarko: Možda mi je Jelavić i javio za Horvatinčićevu nesreću, ali ja taj SMS nisam vidio

Karamarko: Možda mi je Jelavić i javio za Horvatinčićevu nesreću, ali ja taj SMS nisam vidio

Foto: Nikša Stipaničev, Davor Pongračić/Cropix

DAVOR JELAVIĆ, zagrebački pročelnik za izgradnju, prostorno uređenje, komunalije i promet, svjedočio je na Županijskom sudu u Šibeniku u procesu protiv Tomislava Horvatinčića.

Jelavić i Horvatinčić su dugogodišnji prijatelji, zbog čega je kontroverzni poduzetnik odmah nazvao Jelavića da mu priopći da je skrivio nesreću u kojoj su poginuli Francesco Salpietro i Mariela Patelli.

"Tužnim glasom mi je rekao da je imao nesreću i da ima mrtvih", posvjedočio je Jelavić, koji je informaciju odmah proslijedio Milanu Bandiću i Tomislavu Karamarku. Tadašnjeg ministra policije Jelavić poznaje iz KK Zagreba, a od Karamarka je, kako kaže, tražio da provjeri što se točno desilo.

Karamarko nije vidio SMS?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jelavić tvrdi da je Karamarku poslao SMS poruku, s obzirom da mu se današnji šef HDZ-a nije javljao na mobitel. Karamarko je to, međutim, demantirao.

"Moguće da je gospodin Jelavić meni poslao taj SMS, ali ja ga nisam pročitao, niti sam postupio ako je i bio takav tekst. Vjerojatno sam bio na nekom sastanku. Ja inače imam problema sa SMS-ovima i oni koji mi ih šalju kažu da vrlo često ne odgovaram i ne čitam tako da nema tu nikakvih događaja", rekao je Karamarko.

Prijatelje zvao prije policijeNetom nakon nesreće Horvatinčić se javio i Neviju Sokoliću, vlasniku tvrtke za prodaju brodova. Sokolić je kazao da je Horvatinčić od njega tražio da zove policiju i brodsku kapetaniju. Rekao je i da su komande na njegovom gliseru otkazale.

"I prije nesreće se žalio da je imao problema s autopilotom", kazao je Sokolić, dodavši da mu je Horvatinčić rekao i da u brod ulazi voda, te da ga zbog toga ide nasukati.

"Normalno je da je zvao prijatelje, to bi svatko od nas učinio", poručuju Horvatinčićevi odvjetnici Branko Baica i Velimir Došen. Baica tvrdi da je nesporno da je Horvatinčić zvao i policiju, te dodaje da bi problematično bilo da je od prijatelja tražio da interveniraju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara