Karamarko: Najgore sankcije koje Hrvatska može doživjeti su Milanović i njegova vlada


KRITIKE radu Vlade zbog pada kreditnog rejtinga uputio je šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

"Trendovi se nastavljaju, proračun je u deficitu 6 milijardi kuna. Stručnjaci iz naše stranke smatraju da bi se moglo dogoditi da u pitanje dođe isplata plaća i mirovina u 12. mjesecu", rekao je Karamarko. Osim kritika na račun gospodarstva, šef HDZ-a kritizirao je Vladu zbog tzv. Perkovićevog zakona. Odbacio je nagađanja da je u Njemačkoj lobirao za sankcije Hrvatskoj.

"Premijer je stvarno osebujan u tim svojim mislima koje teško tko može više i pratiti. Ja volim svoju zemlju. Zadnje što želim u ovoj situaciji je da Hrvatska zaradi sankcije zbog njegove neozbiljnosti, neprofesionalnosti, površnosti njega i njegove Vlade. Kad je riječ o sankcijama, najveće sankcije koje je Hrvatska mogla doživjeti su njegova Vlada i on sam", rekao je predsjednik HDZ-a.

Žurna izmjena lex Perkovića uvjet je HDZ-ove podrške ustavnim promjenama. Njima pak SDP želi onemogućiti zastaru političkih ubojstava.

"Na puno toga bi oni trebali pristati. Mi smatramo da oni ustavnim promjenama žele izjednačiti neke zločine. Žele izjednačiti zločin koji je činjen u vrijeme državnog terora za vrijeme Jugoslavije s nekim incidentnim, ekscesnim događajima i kaznenim djelima u suvremenoj hrvatskoj državi", rekao je Karamarko koji zaključuje da sve zločine treba procesuirati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara