Karamarko: Naš kandidat u Zagrebu pomrsit će račune i Bandiću i Ostojiću!

Karamarko: Naš kandidat u Zagrebu pomrsit će račune i Bandiću i Ostojiću!

Foto: Jadran Babić/Cropix

TKO ĆE braniti boje HDZ-a u glavnom gradu Hrvatske na predstojećim lokalnim izborima? Kako doznajemo vrh stranke suzio je izbor na dvojicu kandidata, jednog stranačkog i jednog nestranačkog čovjeka. Vremena, kaže predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ima dovoljno. Bandić i Ostojić, smatra, ionako su se ispuhali.

Pripreme za lokalne izbore u punom su jeku. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u intervjuu Media servisu rekao je da im je cilj "bitno podignuti postotak" na svim razinama u odnosu na prošle izbore. Teško im je, kaže, očekivati više jer su izgubili parlamentarne izbore i jer je stranka bila u rasulu. Hoće li biti neuspjeh ako ne osvoje nijedan od četiri najveća grada?
"Teško je o tome pričati, hoće li biti neuspjeh ovisi naravno i o drugim rezultatima. Ali ja se nadam da ćemo uspjeti i tu napraviti prodor", kaže Karamarko.

A koji će kandidati u taj prodor? Arhitekt Vjekoslav Ivanišević u Splitu, kirurg Dražen Vidović u Osijeku. Pravnik Duško Grabovac prihvatio je izazov u Rijeci.

"Duško Grabovac je nestranački kandidat ali čovjek koji ima ugled i mislim da je to dobar adut". Hoće li nestranački adut Karamarko izvući i za Zagreb? Na ovo pitanje predsjednik HDZ-a još ne daje odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
" U Zagrebu ćemo ovih dana...govore mi stalno kažete ovih dana ali da. Imamo jedan novi stil rada u stranci gdje će Gradski odbor u Zagrebu odlučiti i treba im to prepustiti, oni će odlučiti i preuzeti odgovornost", kaže Karamarko a na pitanje postoji li uži izbor odgovora da je riječ o izboru između dvojice, trojice kandidata.

Neslužbeno pak doznajemo da su u pitanju samo dvojica kandidata. Jedan je član stranke, drugi nije, a tom drugom navodno je skloniji i Karamarko. On to ne želi potvrditi i uvjerava da ima dovoljno vremena za kvalitetnu kampanju.

"Kandidati koji su već u devetom mjesecu bili kandidirani već su zamijenjeni. Pitanje je hoće li Ostojić zapravo biti kandidat. Mnogi daju prednost gospodinu Bandiću s obzirom na to da je on već dugo gradonačelnik, da je on već uhodan u toj posao, ali vjerujte da će naš kandidat pobrkati ili pomrsiti račune i njemu i Ostojiću"

A s računima iz kampanje, vjeruje Karamarko, neće biti problema.

"Dobit ćemo neka sredstva, a i ima ljudi koji su zainteresirani da nam budu donatori, u zakonskim okvirima. Mislim da ćemo na taj način nekako tu financijsku konstrukciju zatvoriti", zaključuje predsjednik HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara