Karamarko: Ova Vlada je gotova!

Foto: Hina

OVA vlada nije sposobna izvući zemlju iz krize - poručio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sa obnoviteljskog sabora Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“.

"Za izvući zemlju iz ove teške situacije potrebna je jedna stručna i homogena ekipa, oni nisu stručni, niti su homogeni; popucali su po svim šavovima, svađaju se unutra Vlade, i unutar jednog ministarstava. Ova Vlada to više ne može, ova Vlada je gotova i nje više nema i treba im netko to reći."

Karamarko je potvrdio i kako je Kolinda Grabar Kitarović i dalje potencijalan kandidat HDZ-a za predsjedničke izbore. Ipak, s konkretnim kandidatom stranka će u javnost uoči ili nakon izbora za Europski parlament.

"Imamo dva, tri vrlo ozbiljna kandidata i apsolutno, gospođa koju spominjete je naš vrijedan član, sposobna žena sa vrlo uspješnom karijerom, mi smo ponosni na nju kao člana, apsolutno jedna od kandidata" rekao je Karamarko.

Karamarko: Dosta podcjenjivanju svih vrijednosti stvorenih 1990.

 Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas da HDZ kreće u ostvarenje boljeg i kvalitetnijeg života kako Hrvatska ne bi bila "pokvareni zub Europske unije", ali i da je došlo vrijeme reći dosta podcjenjivanju svih vrijednosti stvorenih 90-te godine.

"Došlo je vrijeme da se kaže dosta, nemojte nas više podcjenjivati i ponižavati i relativizirati 15.000 naših žrtava. Nećemo dopustiti da te žrtve budu uzaludne", kazao je Karamarko na obnoviteljskom saboru Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak".

Najavljujući kako predstoji bitka za ponos i dostojanstvo svakog čovjeka u zemlji, za svako radno mjesto i za dostojanstven život, istaknuo je kako neće dopustiti da" ton hrvatskoj državi daju oni koji ju nikada nisu željeli".

"Borit ćemo se da Hrvatska bude majka, a ne maćeha za one koji su se za nju borili. Nećemo dopustiti da ton hrvatskoj državi daju oni koji ju nikada nisu željeli", rekao je Karamarko.

Smatra i da je u posljednjih 24 godine samostalnosti postojala paralelna politika distance od hrvatske države, politika cinizma prema državi te negiranja hrvatske države.

"Svatko u svojoj sobi, dvorištu i kući može misliti što hoće, ali na javnoj sceni sigurno ne. Morat će poštivati vrijednosti na kojima se temelji hrvatska država - Domovinski rat, naši branitelji i poginuli te politička doktrina dr. Franje Tuđmana i veliko djelo Gojka Šuška" , naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Navodeći loše gospodarske pokazatelje u zemlji koje treba promijeniti, Karamarko je rekao da je HDZ najsnažnija infrastruktura koja može mijenjati sadašnju lošu situaciju u zemlji. Poručio je kako se neće miriti da zemlja kao što je Hrvatska, koja ima goleme potencijale, bude "pokvareni zub EU".

U obraćanju nazočnima na obnoviteljskom saboru Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak", Karamarko je podsjetio da je na današnji dan prije šesnaest godina umro ratni ministar obrane Gojko Šušak, koji je bio na toj funkciji u vrijeme kada su branitelji s policijskim pištoljima krenuli braniti svoju zemlju i slobodu te realizirati san mnogih generacija - samostalnu Hrvatsku.

Naglasio je kako Hrvatska nije stvorena da bi se danas u njoj loše živjelo, prosipala ideološka magla kako djeca ne bi razlikovala tko je agresor a tko žrtva te da bi oni - koji na to imaju najmanje prava - opraštali onima koji su vršili agresiju na Hrvatsku.

"Oprostiti hoćemo i moramo, ali nećemo zaboraviti. Nećemo zaboraviti što se događalo jer bi to značilo anulirati istinu iz naših života, a bez istine nema budućnosti", istaknuo je Karamarko.

Poručio je i da se grdno varaju oni koji danas govore kako su sukobi na ovim područjima posljedica nekih krivo vođenih politika.

"Grdno se varaju ako ne znaju da mi dobro znamo definicije tih politika. Mi dobro znamo što je velikosrpska, Miloševićevska i četnička agresija koja je htjela slomiti i uništiti Hrvatsku. Znamo i što je opravdana obrambena politika koju su predvodili prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman i Gojko Šušak", istaknuo je Karamarko.

Kazavši da Tuđman i Šušak ne pripadaju samo HDZ-u, nego i hrvatskom narodu i državi, Karamarko je istaknuo da više neće dozvoliti da ih se svrstava u red čelnika stranaka, jer su oni bili puno više iznad toga.

Na obnoviteljskom saboru Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" oko 575 sudionika izabrati će čelništvo te zajednice, a za predsjednika je predložen general Miljenko Filipović.

Saboru su uz predstavnike braniteljskih udruga nazočili su, među ostalim, i udovica Gojka Šuška - Đurđa Šušak, general Mladen Markač i Miroslav Tuđman.

Prije početka sabora na zagrebačkom groblju Mirogoju izaslanstvo HDZ-a, predvođeno predsjednikom Karamarkom, položilo je vijence na grobove ministra Gojka Šuška i prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara