Karamarko: Rođen jesam 25. svibnja, ali sigurno nisam prikrivena komunjara

Foto: Luka Gerlanc/Cropix

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko osvrnuo se u Intervjuu tjedna na Soundsetu na sve češće svađe s premijerom Milanovićem, poput primjerice nedavne rasprave na aktualnom satu u Saboru, kada je Milanović napustio sabornicu.

"Nisam se posvađao ni s kim, smatram da imam tu odgovornost postaviti pravo pitanje premijeru. On se posvađao sam sa sobom. Premijer ima jednu taktiku, to su mu očito PR-ovci sugerirali, ti napadni onog tko ti postavi pitanje, dezavuiraj ga i skreni pozornost s pravih problema, nezaposlenosti, pada gospodarstva" - rekao je Karamarko gostujući kod Saše Ćeramilca.

Komentirao je šef HDZ-a i pobjedu na izborima za EU parlament te činjenicu da je ne-HDZ-ova Ruža Tomašić donijela najviše glasova HDZ-ovoj listi.

"Koncipirali smo listu tako da lista pobijedi. Kalkulirali smo na mogućnost da Ruža Tomašić ima najviše glasova. Nama je bitno da je naša lista pobjednička lista" - kaže Karamarko, koji pobjedu očekuje i na lokalnim izborima. Čak i u Zagrebu, gdje, prema analitičarima i anketama, HDZ-ova kandidatkinja Margareta Mađerić ne stoji dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Analitičari su predvidjeli da će na EU izbore i 60 ili 40 posto ljudi, da će nas Kukuriku koalicija potući, prema tome, to ništa ne znači. To je bila kompromitacija tih analitičkih uradaka. Ostavio bih da pričekamo 19. svibanj. Gospođa Mađerić ima dva mandata u Gradskoj skupštini, duboko je u problemima grada, vrlo elokventna, borila se, bila je konstruktivna. bolja je od ostalih kandidata" - poručio je Karamarko.

"Nisam prikrivena komunjara!"

Osvrnuo se čelnik HDZ-a i na činjenicu kako rođendan slavi 25. svibnja, datum rođenja Josipa Broza Tita na koji se u bivšoj državi godinama slavio Dan mladosti. Na šaljiv upit voditelja je li zbog tog datuma slavlja Karamarko ''prikrivena komunjara'', Karamarko je odgovorio:

"Sve manje i manje posvećujem pažnju tom bitnom datumu. Rođen jesam 25. svibnja, ali ja sigurno nisam prikrivena komunjara."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara