Karamarko bi surađivao s osuđenim ratnim zločincem Glavašem, za izbore je HDZ spreman

Karamarko bi surađivao s osuđenim ratnim zločincem Glavašem, za izbore je HDZ spreman

Foto: FAH

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko danas je licemjernom i predizbornom ocijenio oštru poruku premijera Zorana Milanovića upućenu Beogradu da Srbija sa spornim zakonom o univerzalnoj jurisdikciji nad državljanima Hrvatske ne može ući u Europsku uniju.

"Ta njegova poruka dolazi vjerojatno u početku same (predizborne) kampanje", izjavio je Karamarko uoči proslave 25. obljetnice osnutka HDZ-a Peščenica-Žitnjak.

Podsjetio je da je na dnevnom redu Hrvatskog sabora, iza 70-e točke, točka u sklopu koje se treba raspravljati o slučaju branitelja Veljka Marića, ustvrdivši da vodstvo Sabora, na čelu s predsjednikom Josipom Lekom, namjerno gura tu točku što dalje.

"Morate znati da smo mi, da je naša Vlada 2010. izglasala zakon o ništetnosti upravo jurisdikcije srbijanskih sudova nad svim onim što se događalo u Hrvatskoj, da je SDP tada bio protiv toga, a da je Josipović taj zakon, koji smo mi izglasali, jedini koji je poslao na ustavnu provjeru. To je licemjerno, to se koristi u predizborne svrhe i jadno je da se tako koristi jer se radi o sudbini jednog hrvatskog branitelja", ocijenio je predsjednik HDZ-a.

Karamarko je ustvrdio i kako je sadašnja vlast imala "slične kopernikanske obrate" oko Pelješkog mosta kad su došli na vlast i rekli da su samo luđaci za Pelješki most, a sada im je to jedna od glavnih mantri". Sada su se sjetili Veljka Marića. To je doista žalosno", dodao je.

"O suradnji s Glavašem moram razmisliti"

Komentirao je i slučaj Branimira Glavaša, koji je u petak posjetio i Sabor, te kazao kako bi trebao razmisliti hoće li surađivati ili ne s njime i s HDSSB-om.

"O suradnji s Branimirom Glavašem, s obzirom na nekorektan odnos te stranke prema HDZ-u, morali bismo razmisliti. Ako bi bio u pitanju viši interes, a to je uvijek interes naše zemlje i standarda naših građana, onda da, sa svima", kazao je Karamarko.

Zamoljen da komentira postoji li mogućnost za prijevremene parlamentarne izbore prije ljeta, odgovorio je: "Nešto se šuška o tome. Mi smo spremni u svakom momentu. Ovoj Vladi gori pod nogama. Svaki dan njihove vlasti je novi udarac na standard naših građana i na kvalitetu života. Oni su, definitivno, upropastili gospodarstvo i zato je bolje da izbori budu što prije", poručio je Karamarko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara