Karamarko o "Josipovićevom" političkom konsenzusu: Dobro je to, ali što ćemo s Pelješkim mostom?

Karamarko o "Josipovićevom" političkom konsenzusu: Dobro je to, ali što ćemo s Pelješkim mostom?

Foto: Bruno Konjević / Cropix

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko u pisanoj je izjavi komentirao izjavu predsjednika Republike Ive Josipovića da je oko bitnih nacionalnih pitanja razvoja potreban konsenzus.

> Čestitka predsjednika za Dan državnosti: Pravedno društvo nije raj u kojem svi imaju sve

Karamarkov odgovor donosimo u cjelosti:

"Tu izjavu načelno podržavamo ali i upozoravamo da je razvoj države, koji je predsjednik Josipović apostrofirao, samo jedan od glavnih ciljeva hrvatske politike oko kojega je potrebno postići konsenzus. Stoga pozivamo, kao i više puta do sada, da se što prije pokrene rasprava za utvrđivanje svih strateških interesa države, a među prvima bi trebalo definirati načela na kojima počiva ova država kako bi se eliminirao svaki daljnji prijepor s tim u vezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slažemo se s dijelom izjave predsjednika Josipovića da 'razvoj nije stvar jednoga mandata, ponekad ni dva i nije ga moguće pokrenuti bez dugoročne stabilnosti ili barem izvjesnosti da će se projekti nastaviti bez obzira tko je na vlasti ili u oporbi', ali podsjećamo na projekt izgradnje Pelješkog mosta koji je po dolasku Kukuriku vlade predvođene Zoranom Milanovićem - naprasno prekinut.

Stoga predlažemo da nastavak izgradnje Pelješkog mosta, a koji kao jedan od strateških nacionalnih, političkih i gospodarskih projekata znači povezivanje krajnjeg juga i ostatka države, bude prvi strateški cilj oko kojeg će Hrvatska demokratska zajednica, Vlada Kukuriku koalicije i sve ostale relevantne snage u državi postići konsenzus.

Istodobno, kad je riječ o dnevnopolitičkim događajima i operativnom radu Vlade, Hrvatska demokratska zajednica poziva Kukuriku vladu da preuzme odgovornost i ispuni obećano u kampanji", istaknuo je Karamarko u pisanoj izjavi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara