Karamarko o Prgometu: Zamislite da pomoćnik kritizira glavnog trenera koji dobiva sve utakmice

Karamarko o Prgometu: Zamislite da pomoćnik kritizira glavnog trenera koji dobiva sve utakmice

Foto: Hina

"DRAGO PRGOMET mi svoju ostavku nije uručio osobno, pismo je ostavio tajnici", kaže Karamarko. Tvrdi da se pismo s Prgometovom ostavkom sastoji tek od jedne rečenice, koju je i citirao:

"'Predsjedniče HDZ-a dajem ostavku na mjesto vašeg zamjenika i člana HDZ-a'. I ispod njegov potpis", kazao je dobro raspoloženi Karamarko, koji je Prgometovu ostavku očito jedva dočekao.

Osvrnuo se i na Prgometove kritike na račun HDZ-a.

"Zamislite da pomoćnik kritizira glavnog trenera koji dobiva sve utakmice. To je malo čudno, ali bogu hvala svi smo osjetili da je došao trenutak razlaza. On je to najbolje osjetio. Mogu reći da mu želim uspjeh u životu i profesionalnoj karijeri, puno zdravlja njemu i svima njegovima i neka ide svojim putem", rekao je Karamarko.

Jandroković: Prgometovim odlaskom HDZ puno ne gubi

Član predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je kako je jutrošnja odluka zamjenika predsjednika HDZ-a Drage Prgometa da podnese ostavku i napusti stranku oportuna i za njegovu političku karijeru, ali i za HDZ, ocijenivši međutim kako Prgometovim odlaskom stranka puno ne gubi.

"Njegova odluka je oportuna i za njegovu političku karijeru, ali i za HDZ i smatram korektnim da je odlučio otići s obzirom da ne prihvaća politiku vodstva stranke. Napominjem kako tu politiku podržava članstvo HDZ-a i velika većina birača pa ako netko tu politiku ne smatra dobrom onda je sasvim logično i korektno da je odlučio napustiti HDZ", rekao je Jandroković novinarima u Hrvatskom saboru.

Ne vjeruje da stranka njegovim odlaskom puno gubi. "Bilo je pojedinaca koji su odlazili iz HDZ-a, no stranka je uvijek sve to preživjela i postajala sve jačom", rekao je Jandroković.

"To je izbor gospodina Prgometa  i mi mu želimo svu sreću", rekla je glasnogovornica HDZ-a Dajana Antonija Bebek novinarima. Opovrgnula je medijske spekulacije da je protiv Prgometa ikada u stranci pokrenut nekakav postupak.

Šuker: Prgomet je sjajan dečko, želim mu sreću

HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Šuker kaže kako je Prgomet "sjajan dečko" te mu je zaželio svako dobro u privatnom i političkom životu.

"Kolegi Prgometu želim svako dobro u privatnom i političkom životu ako se bude i dalje bavio politikom. On je jedan sjajan dečko. Svaki član kad ode iz jedne stranke, bilo ona mala ili velika, gubitak je za stranku, međutim ako je netko odlučio da ima neki drugi put široko mu more", prokomentirao je Šuker.

"Drago Prgomet je jedna osoba koju biste poželjeli za suradnika i mislim da je ovim činom, što je bilo očekivano već nekoliko mjeseci, pokazao nešto što mi se čini kao iznimno važna osobina političara, a to je da su mu državni interesi iznad usko stranačkih", kazala je Jadranka Kosor, nekadašnja predsjednica HDZ-a koja je iz stranke izbačena.

Kosor: Očito u HDZ-u nisu spremni na drugačije mišljenje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je, kaže, da u velikim strankama pa i u toj stranci nisu spremni na drugačije mišljenje i na raspravu o drugačijem mišljenju. "To onda zovem brigom samo za unutarstranačke izbore", ustvrdila je Kosor.

Upitana vidi li se s Prgometom na nekom zajedničkom 'trećem putu' Kosor je uzvratila kako jesu u kontaktu no o zajedničkoj suradnji nisu razgovarali. Kazala je i i kako bi "u nekoj, bilo kakvoj kombinaciji u budućnosti surađivala sa Prgometom" , poručivši međutim novinarima da iz te izjave ne izvlače nikakve zaključke.

"Mi smo se našli samo nekoliko puta na kavi i razgovarali općenito o situaciji, zabrinuti kojim smjerom Hrvatska ide", rekla je Kosor.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet jutros je, zbog neslaganja s načinom na koji vrh stranke vodi HDZ, podnio ostavku na mjesto potpredsjednika te izišao iz članstva u HDZ-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara