Karamarko o bušenju Jadrana: Neka Milanović traži referendum, to je njegovo pravo

Karamarko o bušenju Jadrana: Neka Milanović traži referendum, to je njegovo pravo

Foto: FAH

"NEKA Milanović traži referendum, to je njegovo pravo", prokomentirao je Tomislav Karamarko današnje najave premijera Zorana Milanovića da će se o bušenju na Jadranu odlučivati na referendumu.

"Činjenica je da će jednog dana sve to netko morati platiti, a osobno smatram da bi najprije trebalo istražiti imamo li uopće naftu i staviti na vagu isplati li se eksploatacija. Mi od Jadrana dobro živimo i ja sam ipak za to da sačuvamo prirodne resurse i turizam", kaže Karamarko.

Šef HDZ-a ove izjave je dao novinarima na Rabu, gdje je danas bio i Milanović. Na Rabu se ovog vikenda održavaju lokalni izbori, a Karamarko nije krio da je to razlog njegovog posjeta. Milanović je pak poručio da njegov dolazak na Rab nema veze s lokalnim izborima jer je posjet planiran odavno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto se na Rabu nije sastao s Milanovićem, Karamarko odgovara: "Tek sam danas saznao da će i on biti na otoku. Nemam ništa protiv susreta. Zadnji put smo se sreli na inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović i sasvim se normalno pozdravili".

Karamarko je odgovorio i na prozivke bosanskohercegovačke stranke Demokratska fronta, koja ga je optužila da je "ultradesničar" čije "huškačke izjave su prijetnja za stabilnost i europsku budućnost regije".

"Željko Komšić i njegova Demokratska fronta su mi zanimljivi, ali čini mi se da su se uključili u predizbornu kampanju u Hrvatskoj. Komšić očito ima nekih problema s politološkim definicijama, što je lijevo, a što desno, a sam barata nekim rječnikom iz '48. - '49. godine. A samo zato što sam se drznuo reći da bi Hrvati trebali postati ravnopravni u svojoj vlastitoj domovini koja se zove BiH", kaže Karamarko.

"Navikli smo na čudne izjave Predraga Matića, vrijeme je da da ostavku"

Na upit novinara da komentira pismo ministra branitelja Predraga Matića predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović u kojem ističe da se ona trebala i njemu javiti, kazao je da je predsjednica, koliko on zna, pozvala Matića u svoj Ured, a da je on odgovorio da je poziva k sebi.

"Navikli smo se na njegove čudne izjave i ispade... Mislim da je vrijeme da da ostavku", rekao je Karamarko.

Govoreći o lokalnim izborima u Rabu i drugim jedinicama lokalne samouprave sljedeće nedjelje, kazao je da mogu biti indikator rezultata na parlamentarnih izborima, ali i ne moraju. Sve što HDZ osvoji više od vlasti u 3 ili 4 jedinice lokalne samouprave smatrat ćemo uspjehom, istaknuo je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara