Karamarko o incidentu u Vukovaru: Naravno da je HDZ kriv!

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko koji je jučer bio u koloni sjećanja u Vukovaru nije siguran jesu li pripadnici stožera spriječili predsjednika, premijera i druge predstavnike vlasti da se priključe koloni.

"Kažu da su bili spriječeni. Ako su bili spriječeni to doista nije u redu jer ne može se dogoditi da državni vrh bude spriječen u svojoj zemlji komunicirati i kretati se. Treba vidjeti što se dogodilo. Mislim da su napravili veliku grešku što nisu na pravi način komunicirali sa Stožerom za obranu hrvatskog Vukovara i mislim da je to veliki propust", istaknuo je Karamarko.

Smatra da je državnom vrhu bilo mjesto u koloni.

"Definitivno im je bilo mjesto u koloni. Iako možemo razgovarati o tome zašto postoji ta rekao bih, jedna nervoza i ljutnja na njih, a to je ono što rade s ćirilicom".

SDP-ove prozivke da HDZ stoji iza jučerašnjeg incidenta i stožera Karamarko ironizira.

"Ma naravno. Tko će drugi stajati nego Hrvatska demokratska zajednica. HDZ je kriv što jučer i prekjučer bilježimo 350.000 nezaposlenih, što u zadnje dvije godine nema niti jedne kvalitetne investicije u ovoj državi, što su uništeni brojni poduzetnici u ovoj državi. Naravno da oni nemaju što reći u svojoj nemoći i svojoj nesposobnosti. Njima zapravo odgovaraju ove teme. Mi ćemo sada danima pričati o ovome. Nećemo pričati o gospodarstvu", zaključuje Karamarko.

Sabo: Prpao je dvomjesečni rad oko organizacije Dana sjećanja

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo izjavio je danas kako nakon probdjevene noći još uvijek razmišlja o ljudima čiji je dvomjesečni rad oko organizacije Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine obezvrijeđen jučerašnjim događajima u Vukovaru, kada je državni vrh bio spriječen priključiti se Koloni sjećanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da jučerašnjim danom nismo poslali nikakvu poruku. Razočaran sam", kazao je Sabo novinarima, ocijenivši kako danas u Vukovaru sve izgleda tako mirno. Rekao je i da su mu, dok je jučer nekim novinarima davao izjave, neki mladići dobacivali da kaže gdje je bio 1991. godine.

"Pitam se kome trebam reći da sam na sutrašnji dan zarobljen, da sam bio svjedok svega onoga što se događalo u Borovo commerceu i Borovu naselju u nekoliko dana nakon okupacije kada sam i sam bio zarobljen", tužno je kazao. Sabo je prijepodne nazočio komemorativnom programu "Žrtva Borova naselja za Domovinu" kojim se danas obilježava stradanje vukovarske gradske četvrti Borovo naselje u Domovinskom ratu.

Tom je prilikom podsjetio i kako je kao gradonačelnik Vukovara imao čast da je u Koloni sjećanja za svakoga mandata hodao s dva premijera i jednom premijerkom, dva predsjednika Republike i dva predsjednika Hrvatskog sabora

"I uvijek sam doživljavao svakoga od njih da dolaze u Vukovar kako bi odali čast i poštovanje žrtvi Vukovara. Tako je to trebalo biti uvijek bez obzira na političku pripadnost bilo koga. Vjerojatno ću jednoga dana imati što o tome napisati", zaključio je Željko Sabo.

Dodao je kako je dobio mailove iz brojnih hrvatskih gradova koji su ga prije obljetnice pitali je li sigurno doći u Vukovar 18. studenoga. "Bilo bi sigurno više djece, mladih i ekskurzija, ali su neki odustali, a među njima i neki koji su godinama dolazili izraziti počast Vukovaru", naveo je. Istaknuo je i kako su mu se mnogi javili koji su tek sinoć, gledajući televiziju, vidjeli što se to u Vukovaru dogodilo, a da toga nisu bili niti svjesni hodajući u jučerašnjoj koloni sjećanja.

"Jednostavno ih je netko usmjeravao na jedan pogrešan i, rekao bih, agresivan način, da ne idu u bolnicu već se pridruže koloni izvan bolnice. Hvala svima koji su jučer bili u Vukovaru jer ipak nije zabilježen niti jedan incident bez obzira na sve što se dogodilo", poručio je vukovarski gradonačelnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara