Karamarko o petokrakama: Očito je bio mrak pa su pogriješili vrata pred kojima su pisali "mafija"

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko ocijenio je kako HDZ danas, slično kao kad je 1989. i 1990. trebalo ispuniti povijesni zadatak, mora vratiti dostojanstvo državi i svakom pojedincu.

"HDZ je u sličnoj situaciji kao i 1989. i 1990. godine, kad je trebalo odgovoriti na jednu vrstu ugroze i ispuniti povijesni zadatak. Danas moramo državi vratiti dostojanstvo i dignitet i to svakom pojedincu", rekao je na svečanosti obilježavanja 24. godišnjice osnutka stranke u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.

Kazao je da se HDZ zalaže za državu jakog srednje sloja, kao što je slučaj u Njemačkoj. Želimo jako malo i srednje poduzetništvo te na programu radimo s prijateljima iz njemačke stranke CDU i ljudima iz jednog minhenskog instituta, rekao je.

Upozorivši na gospodarske probleme, rekao je kako je Vlada "stalno u pripremi projekata, njeni članovi putuju, pričaju viceve, smišljaju afere, ubacuju nas u ideološke rasprave, samo da ne bi pričali o gospodarstvu".

"Danas bi neki htjeli da se ja ispričavam u ime pet, šest, pa možda 50 ili 100 lopova ili ljudi koji su se bavili korupcijskim djelima unutar HDZ-a, među 200.000 poštenih ljudi, članova. Zbog čega se oni iz Kukuriku koalicije ne ispričaju zbog čega su izašli iz sabornice kad se 25. lipnja 1991. godine glasovalo o deklaraciji o nezavisnosti Hrvatske", rekao je Karamarko.

"Zašto bih se ja trebao sramiti zato što je jedan od mojih prethodnika procesuiran. To je bilo u skladu s načelima borbe protiv korupcije i stavom da nema nedodirljivih", kazao je i dodao kako se, međutim, pokazalo da je ta borba, dok je sve bilo u rukama Državnog odvjetništva, bila selektivna jer članovi nekih drugih stranaka nisu bili procesuirani.

"To je istina o karakteru ove vlasti. Ne može se reći da oni nisu prihvatili Hrvatsku, ali imaju distancu i skeptični su prema njoj", ocijenio je.

HDZ je danas sasvim sigurno drugačija stranka, u kojoj se ni za koga tko smatra da je privatni interes važniji od stranke ili naroda neće imati razumijevanja, naša parola je: "Korupcija van iz HDZ-a, domoljublje i poštenje natrag u HDZ", poručio je.

Predsjednik riječkoga HDZ-a Lucijan Vukelić ocijenio je da je Rijeka grad koji je najviše stagnirao u proteklih 20 godina i to zbog neaktivnosti SDP-ove vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rijeka najviše stagnirala u vrijeme SDP-ovih koalicijskih vlada, ustvrdio je predsjednik Županijske organizacije stranke i član predsjedništva HDZ-a Oleg Butković. Obećavali su velike infrastrukturne i prometne projekte a ništa nisu ostvarili, zato trebaju otići s vlasti, rekao je.

"Predložit ćemo da parlamentarni izbori budu kad i predsjednički"

Hrvatska demokratska zajednica će predložiti da parlamentarni izbori budu kad i predsjednički, rekao je danas predsjednik stranke Tomislav Karamarko i najavio da će uskoro objaviti ime HDZ-ovog predsjedničkog kandidata.

Parlamentarni izbori bi trebali biti što prije jer je situacija preteška, a Vlada iskazuje da nema inicijativu ni ideju, rekao je Karamarko danas u Rijeci odgovarajući na pitanja novinara uoči proslave 24. obljetnice osutka riječke i primorsko-goranske organizacije stranke.

Rekao je da je HDZ u suradnji s koalicijskim partnerima kreirao kandidacijsku listu za Europski parlament. "U tu slagalicu treba ubaciti imena, a ona su poznata, i to ćemo napraviti ovih dana", naveo je.

Na pitanje hoće li "kazniti niskim mjestom na listi Davora Ivu Stiera, kao što je Milanović kaznio Piculu zbog toga što je bio dobar sa Stierom", Karamarko je kazao da je to apsurdno. Stier će biti na listi i "izvjesno je da će biti dobro pozicioniran", to nije kažnjavanje nego nagrada, rekao je.

Očekujem da ponovimo prošlogodišnji rezultat, a to je šest mjesta, kazao je odgovarajući na pitanje o očekivanjima rezultata izbora za Europarlament.

Imamo ošamućenog protivnika koji više ne zna što radi a mi smo svaki dan sve jači te ćemo na izborima za Europski parlament 25. svibnja pobijediti, ustvrdio je danas u Rijeci Karamarko.

Upitan da komenitra šaranje zgrade središnjice HDZ-a, Karamarko je rekao da je to bio vandalizam. "Očito je bio mrak pa su pogriješili vrata pred kojima su pisali 'mafija'", rekao je dodajući: "Mi mo svoju katarzu prošli, na drugima je red". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara