Karamarko tvrdi da nema veze s šatorašima, a HDZ-ovci im pomažu gdje god stignu

Karamarko tvrdi da nema veze s šatorašima, a HDZ-ovci im pomažu gdje god stignu

Foto: Čitatelj Indexa, Index

"NE STOJIMO iza njih, nismo povezani s njima i ne možemo predvidjeti što će dalje napraviti".

Tako je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, jučer govorio o šatorašima iz Savske i njihovoj okupaciji Markovog trga. Istovremeno, demantirali su ga svojim akcijama saborski zastupnici HDZ-a, koji su šatorašima tijekom dana pružali svu moguću logističku podršku.Šuker dočekao šatoraša koji je izašao iz crkve

Fotografije koje smo dobili od čitatelja tako pokazuju da je Ivan Šuker, bivši ministar financija u Vladi HDZ-a, jučer oko 11 ujutro kod Sabora dočekao invalida koji je odlučio napustiti Markovu crkvu, u kojoj su šatoraši tada bili zabarikadirani.

Kako se vidi na fotografijama, šatoraša koji je netom prije izašao iz crkve, s Markova trga ispratio je jedan od interventnih policajaca koji su crkvu osiguravali. Na uglu ih je dočekao Šuker, te su se zajedno uputili prema policijskoj barikadi koja je bila postavljena na prilazu Markovom trgu.Donosili im hranu i kritizirali policajce

Još neki Šukerovi kolege iz HDZ-a uključili su se u akciju pomoći šatorašima. Najprije ih je posjetio Goran Mariću, koji je ušao u Crkvu kako bi popričao s prosvjednicima i pomolio se s njima. Kasnije se na policijsku barikadu pred ulaskom u crkvu vratio s vrećicama hrane za šatoraše, koje im je uspio dodati iako ga policija nije pustila da prođe.Nešto kasnije šatoraše su došla posjetiti još dva HDZ-ova zastupnika. U Markovu crkvu nedugo uoči jučerašnjeg proboja barikade htjeli ući Tomislav Ivić, inače bivši ministar branitelja, i Zvonimir Milas, ali policija ih nije htjela pustiti.

Ivić je zbog toga otvoreno kritizirao policijske djelatnike: "Namjeravali smo vidjeti što braniteljima treba od osnovnih potrepština ali policija nam nije dopustila pristup dalje od njihovog kordona, tako da nismo mogli stupili u kontakt s njima. Sramota".

 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara