Karlovačka toplana: Šaljemo račune građanima koji nisu naši korisnici jer su se protuzakonito izdvojili iz sustava

Ilustracija: Arhiva

KARLOVAČKA Gradska toplana šalje račune korisnicima koji su se izdvojili iz njezina toplinskog sustava jer izdvajanje smatraju protuzakonitim, a u tijeku su i ovršni postupci zbog njihovih dugova, priopćila je za Hinu ta toplana kao odgovor na jučerašnju najavu kolektivne tužbe građana, o čemu je izvijestila Građanska inicijativa "Građani nadgledaju Toplanu".

U vezi s tim što najavljenu kolektivnu tužbu udruga građana temelji na pravomoćnim rješenjima karlovačkoga Prekršajnog suda, gdje su građani oslobođeni optužbi Državnog inspektorata za odvajanje iz toplinskog sustava, u priopćenju Gradske toplane stoji da ona u navedenom sudskom postupku "uopće nije bila stranka u sporu te joj službenim putem nije dostavljena niti jedna takva odluka, niti joj je predmetnim presudama išta naloženo".

"Upravo zato nema ni osnove smatrati da se navedene presude odnose na Gradsku toplanu, ne zato što ne želimo, nego zato što nema osnove za drukčije postupanje", ističe se u priopćenju Toplane.

Prekršajni sud je naime pravomoćno oslobodio optužbi građane koje je Državni inspektorat tužio zbog odvajanja iz toplinskog sustava rezanjem radijatora.

Toplana danas navodi kako još traje ovršni proces na Općinskom sudu u Karlovcu "protiv korisnika koji su se nezakonito izdvojili" pa će se tek nakon donošenja pravomoćnih presuda moći detaljnije očitovati i postupiti po tim sudskim odlukama.

Sami nemaju, kažu, ovlasti prejudicirati konačna rješenja, nego ih prepuštaju mjerodavnim institucijama.

Gradska toplana u priopćenju obavještava javnost da je krajem studenoga od bivše Toplane u stečaju otkupila kotlovnicu snage 58 MW i plinsku rampu s pripadajućim crpkama i dvije trafostanice te kotlovnicu s dva kotla po 29 MW, dislociranu distribucijsku stanicu, mazutnu stanicu i kotlovnicu na Bašćinskoj cesti (2x800 kW), čime su sada „sva postrojenja u vlasništvu Gradske toplane d.o.o.“, stoji u priopćenju koje je potpisao direktor Inoslav Latković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara