Karlovčanima od lipnja manji računi za grijanje: Građani će godišnje uštedjeti između 400 i 900 kuna

Ilustracija: Arhiva

KORISNICI karlovačke Gradske toplane od idućeg bi mjeseca trebali dobivati manje račune. HERA je udovoljila zahtjevu Gradske toplane za smanjenje tarifnih stavki za snagu, a odbila onaj za povećanje tarifnih stavki za energiju.

"U siječnju smo HERA-i dostavili zahtjeve, a jučer dobili odgovor da tarifne stavke za energiju ostaju na sadašnjem nivou, a za snagu se smanjuju prosječno 30 posto, odnosno, za industriju 35, a građane 27 posto", najavio je na današnjoj pressici direktor Gradske toplane Inoslav Latković .

To će godišnje značiti oko 380 kuna manje na računima za grijanje jednosobnog stana, 750 kuna dvosobnog, te 900 kuna za trosobni stan. Za poslovni prostor od 80 četvornih metara grijanje će biti jeftinije oko 2.300 kuna, piše KAportal.

"Kad se zbroji, godišnje će se uštedjeti 1,5 rata za grijanje, a ušteda od 400 do 900 kuna za građane, te oko 2.000 kuna za obrtnike, nije mala. To govori o socijalnoj osjetljivosti, s jedne strane, a s druge, očuvanju radnih mjesta", rekao je gradonačelnik Damir Jelić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara