Kerume, a tko će počistiti nakon slavlja? Zapadna obala zatrpana smećem!

Foto: Jakov Prkić / Cropix

SPLITSKA Zapadna obala, koju je trijumfalno jučer otvorio gradonačelnik Željko Kerum, u petak ujutro probudila se zatrpana smećem. Očito su i djelatnici komunalnih službi slavili do kasno u noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Moto Kerum

Za otvaranje Zapadne obale potrošeno je, podsjećamo, oko 600 tisuća kuna. A bilo je tu svega. Gradonačelnik Kerum vozio se jučer na Harleyju Davidsonu i morskom skuteru, držao govore, mobilizirao simpatizere za izbore...

Fešta povodom otvaranja trajala je cijeli dan, a i dugo u noć. Kerum je, naime, povodom otvaranja Zapadne obale organizirao i "besplatni" koncert Olivera Dragojevića i Marijana Bana. Besplatni, naravno, samo uvjetno, s obzirom da su sve to platili splitski porezni obveznici.

Procjenjuje se da je na Zapadnoj obali jučer i sinoć bilo 50-ak tisuća Splićana. Jelo se, pilo, pjevalo i slavilo, a rezultat je nered koji možete vidjeti na priloženim fotografijama.

Čistoća: "Sve smo očistili!"

Index je odmah kontaktirao Ljubicu Vrdoljak, splitsku nezavisnu vijećnicu i zamjenicu direktora Čistoće.

"Pa otkada su ove fotografije? To mora da je rano ujutro fotografirano. Naši su zaposlenici, naime, od 5 do 7 sati sve očistili. Smeća više nema. Bila su tek dva kubika, što nije ništa prestrašno za ovakvu feštu. Imali smo i dežurnu ekipu na terenu dok se slavilo, no oni nisu mogli puno napraviti. Problem na Zapadnoj obali isti je kao i na Rivi. Te dizajnerske košare jednostavno su premalog kapaciteta. Ove na Obali su nove, ali one na Rivi su totalno dotrajale. Svaka čast na dizajnu, ali mora se misliti i na praktičnost", kaže Vrdoljak.

Kamen sa Obale je dobro izdržao prvi test i Vrdoljak kaže kako nema oštećenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara