Kijev: Ruska vojska napala ukrajinske snage

Kijev: Ruska vojska napala ukrajinske snage

Foto: FAH

REGULARNE ruske vojne snage napale su u utorak u istočnoj Ukrajini ukrajinske vojne postrojbe nakon čega je došlo do žestokih borbi, rekao je ukrajinski vojni glasnogovornik.

"Unatoč preliminarnim dogovorima, regularne ruske vojne snage napale su ukrajinske vojne postrojbe na sjeveru protuterorstičke operativne zone", rekao je Andrij Lisenko.

"Teške borbe se nastavljaju u blizini kontrolnih točaka (ukrajinske vojske) 29 i 31", rekao je ukazujući da je riječ o području blizu grada Slovjanoserbska, sjeverozapadno od Luhanska.

"Ukrajinska vojska zaustavila je napredovanje ruskih snaga... Stanje u području sukoba je ozbiljno, ali pod našom kontrolom", rekao je ukrajinski glasnogovornik na konferenciji za novinare.

Lisenko: Pristižu nove ruske snage

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kazao je i da se prema ukrajinskoj granici kreću još tri taktičke skupine na razini bojne ruskog motoriziranog pješaštva te topnički odjel.

Lisenkova izjava iznesena na specijalnoj konferenciji za novinare jedna je od najjasnijih ukrajinskih tvrdnji o izravnoj ruskoj vojnoj umiješanosti u devetomjesečni sukob između proruskih separatista i vladinih snaga.

Unatoč tomu što Kijev i Zapad navode kao neosporne dokaze, Moskva i dalje niječe informacije prema kojoj su u Ukrajini razmještene regularne ruske vojne snage.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara