Kineska policija tukla i zatvarala rođake putnika nestalog malezijskog aviona

Kineska policija tukla i zatvarala rođake putnika nestalog malezijskog aviona

Foto: Guliver Image/Getty Images

ROĐACI žrtava malezijskog aviona koji je nestao u ožujku dok je letio prema Pekingu tvrde da ih je kineska policija tukla nakon što su od Malaysia Airlinesa zatražili informacije o tome što se dogodilo s njihovim najbližima.

Neimenovane žene ispričale su za hongkonški South China Morning Post da ih napalo šestero policajaca u policijskog postaji u Pekingu, zbog čega je jedna od njih čak završila u bolnici na tri dana. Napad se, kako ističu, dogodio 19. svibnja.

U odvojenom slučaju 16 drugih rođaka putnika leta MH370 ispričalo je istom listu da ih je policija 14. lipnja pritvorila nakon što su tražili da im daju snimke njihovih nestalih rođaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Policija nas je optužila da smo organizirana grupa i rekli su da imamo agendu. Samo smo željeli pronaći svoje voljene, ljude s kojima dijelimo istu krv - rekao je jedan neimenovani rođak.

Kako piše britanski Telegraph, u odvojenom incidentu koji se dogodio 14. lipnja, 16 drugih rođaka putnika s istoga leta ispričalo je istom listu da ih je policija pritvorila nakon što su tražili da im daju snimke njihovih nestalih rođaka.

"Policija nas je optužila da smo organizirana grupa i da kujemo urotu, a samo smo željeli pronaći svoje voljene, ljude s kojima dijelimo istu krv", rekao je neimenovani rođak.

Rođake su upozorili da je svako okupljanje više od deset ljudi ilegalno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara