Kineske vlasti uputile ispriku ogorčenoj majci: Prisilili je na pobačaj u sedmom mjesecu trudnoće

Kineske vlasti uputile ispriku ogorčenoj majci: Prisilili je na pobačaj u sedmom mjesecu trudnoće

Foto: 64tianwang

VLASTI u kineskom gradu Ankang, iz kojeg dolazi mlada majka koja je 2. lipnja bila prisiljena pobaciti u sedmom mjesecu trudnoće, izvijestile su kako su suspendirale trojicu službenika bolnice u kojoj je pobačaj obavljen te se ispričali nesretnoj majci.

> Fotografija koja je zgrozila svijet: Mlada majka iz Kine prisiljena na pobačaj u sedmom mjesecu trudnoće!

Slučaj koji je ovog tjedna doslovno zgrozio naciju, nakon što je majka na internetu objavila fotografiju na kojoj se vidi kako leži uz svoje mrtvo dijete, ponovno je u Kini pokrenuo žestoku raspravu oko strogog zakona prema kojemu svaka žena može imati samo jedno dijete. U suprotnom, mora platiti veliku "globu", za što mnoge žene u Kini jednostavno nemaju novca te su prisiljene na pobačaj. Iako je izglasan kako bi spriječio brzi rast kineske populacije, zakon je, nažalost, često dovodio do situacija u kojima su žene prisiljavane da pobace, usprkos svom protivljenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Feng Jianmei ispričala je svoju priču za jedan lokalni kineski list. Tvrdi da je prisilno, uz upotrebu fizičke sile, odvezena iz svoga stana u bolnicu, gdje su je bolničari navodno istukli te prisilili na pobačaj. Sve to samo zato što njezina obitelj nije imala 6.300 dolara koje prema zakonu mora platiti u slučaju da imaju više od jednog djeteta.

Zamjenik gradonačelnika Ankanga na sjeverozapadu Kine posjetio je djevojku i njezinog supruga u bolnici kako bi im se ispričao i priopćio im da su trojica bolničara, koji su ženu navodno zlostavljali, suspendirana. Iako Feng prema zakonu nije imala pravo na još jedno dijete, pobačaji nakon 6. mjeseca trudnoće u Kini su također strogo zabranjeni. Ipak, slučajevi majki koje su bile prisiljene na pobačaje svega nekoliko dana prije termina poroda sve su češći, ali kineske vlasti ih uporno ignoriraju.

Čak je i odbjegli kineski aktivist Chen Guangcheng uvidio koliki je problem nastao nakon implementacije strogog zakona te je dokumentirao brojne iskaze djevojaka i žena koje su prisiljavane na pobačaje i upozoravao javnost na ovaj veliki problem. Vlasti su reagirale tek kada se dogodilo ono najgore i kada nisu imali druge opcije - kada je cijeli svijet svojim očima vidio što se zapravo događa u kineskim bolnicama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara