Kiša, olujni vjetar i srušena stabla otežavaju promet diljem Hrvatske

Kiša, olujni vjetar i srušena stabla otežavaju promet diljem Hrvatske

Foto: Hina

KIŠA i olujni vjetar otežavaju i usporavaju cestovni promet u većem dijelu Hrvatske - središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici i Slavoniji, pa je tako od jutros autocesta A1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica, otvorena samo za osobna vozila, a za ostala vozila obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (D8) između Senja i Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina).

Sljemenska cesta zatvorena je za sav promet zbog uklanjanja stabala s kolnika.

Zbog vode na kolniku zatvoreno je više državnih i županijskih cesta na području Slavonije.

Povremeno jaki udari vjetra utječu na to da se na dionici autoceste A1 između Zagreba i Bosiljeva te od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići vozi uz ograničenje brzine.

Na autocesti A1 kroz tunele Grič i Sveti Rok te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Tuhobić zbog radova se vozi jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo (kolona je oko dva kilometra), te na Tovarniku (kolona je oko 1,5 kilometara).

Zbog radova, za teretna vozila zatvoreni su granični prijelazi - Ilok, do 10. lipnja i Kamensko, do 19. svibnja, gdje je kamionski promet preusmjeren na granični prijelaz Vinjani Donji.

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen te katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Korčula i Split-Vis.

Hrvatske šume upozoravaju na oprez u prometu

Zagrebačka podružnica Hrvatskih šuma upozorila je jutros na oprez u prometu i preporučila vozačima da izbjegavaju vožnju kroz šumu zbog jakih udara vjetra i kiše, što se osobito odnosi na park šume grada Zagreba i park Maksimir, te na Sljemensku cestu.

Hrvatske šume u priopćenju objašnjavaju da su stabla u parkovima i šumama još narušene strukture zbog prethodnoga nevremena, pa je i danas povećana opasnost od rušenja stabala i padanja grana, što je jučer zabilježeno.

Zbog poplava zatvorena pruga između Pleternice i Velike

Zbog poplava zatvorena je do daljnjega pruga na dionici Pleternica - Požega - Velika, izvijestile su jutros Hrvatske željeznice (HŽ).

Putnici se prevoze autobusima prema voznom redu vlakova, osim na željeznički kolodvor Blacko koji je poplavljen, navodi se u priopćenju HŽ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara