Koalicijski zrakoplovi uništili konvoj čelnika Islamske države: Je li stradao i vođa IS-a Baghdadi?

Screenshot: YouTube

ZRAČNI napadi koalicije protiv Islamske države u blizini Mosula pogodili su konvoj IS-a, a irački službenici izjavili su kako je u napadu ubijeno nekoliko čelnika te terorističke organizacije, prenosi The Guardian.

Američki izvori nisu bili u stanju potvrditi je li u napadu stradao i vođa IS-a, Abu Bakr al-Baghdadi, ali potvrđeno je kako je preko 50 militanata ubijeno.

Nakon što je u subotu u programu arapskih televizijskih postaja objavljeno da je u koalicijskim zračnim napadima Al Bagdadi ozlijeđen ili ranjen, američko zapovjedništvo za Bliski istok (Centcom) objavilo je da ne može potvrditi informaciju je li se ondje nalazio i čelnik samoproglašenog kalifata IS-a.

Ryder: Nastavak pritiska na Islamsku državu

"Mogu potvrditi samo da je koalicija izvela niz zračnih napada u petak navečer u Iraku na lokaciji na kojoj se pretpostavlja da je došlo do okupljanja čelnika IS-a, ali ne možemo potvrditi da je vođa Islamske države Abu Bakr al-Baghdadi bio među prisutnima", rekao je američki pukovnik Patrick Ryder.

Dodao je kako se u konvoju nalazilo oko 10 vozila koja su u potpunosti uništena, što "dokazuje pritisak koji koalicija vrši na terorističku mrežu Islamske države".

Dva svjedoka rekla su Reutersu da je zračni napad pogodio kuću u kojoj su se okupili članovi IS-a, u blizini iračkog grada Al-Qaima.

Islamska država nije izdala priopćenje nakon napada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara