Kockaru 30 godina zbog ubojstva djevojke, a njezina sestra mu uzviknula: Nećeš izaći živ!

Foto: FAH

ZBOG ubojstva djevojke čijim je karticama podizao novac za kockanje i čak tri dana spavao pored njenog mrtvog tijela, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu bivši zaštitar Mario Borić nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora.

Tužiteljstvo Borića tereti da je Silvanu Nekić, s kojom je živio u njezinu stanu na Zelenom trgu, ugušio iz koristoljublja, odnosno kako bi njenim bankovnim karticama na bankomatima podizao novac koji mu je trebao za automat klubove. Osim što je u tri dana žrtvinim karticama podigao 9.900 kuna, za još 2.000 kuna prodao je i njen mobitel.

Po riječima sutkinje Gordane Mihele Grahovac novac je bio motiv zbog kojega je Borić ušao u vezu sa Silvanom Nekić, koja je tražila "ljubav, brak i dijete".

"Ona mu je davala novac misleći da troši na svoju djecu iz prijašnje veze, no žena s kojom je bila rekla je da 2,5 godine nije vidio djecu niti pitao za njih", kazala je sutkinja. Podsjetila je i da je majka Borićeve djece posvjedočila da je još u vrijeme njihove veze imao problema s kockom, zbog čega je krao iz dječjih kasica, njenog novčanika, s posla. Navodno se zadužio i kod kamatara, a dugove su vraćali žena i njegovi roditelji.

I medicinski vještak je zaključio da se kod Borića radi o dubokom i trajnom poremećaju ličnosti, da je riječ o osobi "disocijalne strukture ličnosti s narcističkom dimenzijom", zbog čega mu je izrečeno i liječenje od kockarske ovisnosti.

Olakotna okolnost je sudjelovanje u ratu

Pri izricanju presude olakotna mu je okolnost bila što je preko tisuću dana bio u Domovinskom ratu, da je neosuđivan, ali ne i činjenica da je otac dvoje djece, jer se o njima ne brine.

Otegotna mu je okolnost što je čak tri dana lagao žrtvinoj majci, govorio joj da je u bolnici te da joj je mobitel u kvaru. I sutkinja je podsjetila na majčine riječi da je "svašta prošla", ali da "nikada nije doživjela da netko tri dana zavlači majku".

I kada je sutkinja završila obrazloženje presude majka Silvane Nekić njenom je krvniku, koji je sve pratio bez emocija, u suzama zaprijetila da će ga ubiti netko iz podzemlja, dok je žrtvina sestra blizanka kazala da nikada neće izaći iz zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara