Kolarić odgovorila "twitterašu" Kušeti: To je nizak napad, ali ipak je u pitanju - maturant

Kolarić odgovorila "twitterašu" Kušeti: To je nizak napad, ali ipak je u pitanju - maturant

Foto: Facebook

U EMISIJI "Gledaj dalje s Mladenkom Šarić" na televiziji Z1 danas je gostovala predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošču Aleksandra Kolarić.

Na samom početku emisije voditeljica je upitala Kolarić o njezinom mišljenju o komunikaciji članova Vlade s hrvatskim građanima Kolarić smatra kako Vlada nije sposobna uvjeriti građane da su svi njezini potezi zapravo važni kako bi se očuvalo hrvatsko gospodarstvo. Osvrnula se i na trenutni rejting Vlade, za koji kaže kako nije obećavajuć, ali je i dalje mnogo bolji od onog HDZ-a prije godinu dana.

"Okvirno, aktualna komunikacija Vlade s javnošću nije najsretnija, postoji netransparentnost na više razina, a jedan od najvećih problema je činjenica da je naš premijer nevidljiv u javnosti, a njegov govor nije prilagođen prosječnom građaninu", zaključila je Kolarić.

Na upit što bi savjetovala premijeru Milanoviću nakon njegove izjave da "nije duhovni otac i da njegov posao nije tješiti građane", Kolarić odgovara kako njezina zadaća nije "volonterski dijeliti savjete", očito aludirajući na slučaj sukoba interesa Zinke Bardić, na koji je ukazao Index.hr.

"Ja se nikada ne bih dovela u poziciju Zinke Bardić"

Kolarić je komentirala slučaj Zinke Bardić, o kojemu se danas očitovao i Sud časti HUOJ-a. Potvrdila je kako stoji iza mišljenja Suda časti, odnosno da smatra kako sukoba interesa za sada nema, ali da to nije najsretnije rješenje.

"U svakoj situaciji u kojoj imamo indiciju da bi moglo doći do sukoba interesa, o tome treba javno raspraviti. Skrivanje problema neće dovesti nikuda. Sud časti se očitovao po tom pitanju. Ovdje se radi o mišljenju, a ne postupku. Ja stojim iza tog mišljenja apsolutno. Ono što nije dobro u ovom slučaju je postojanje netransparentnosti - Zinka ne radi besplatno, već je plaćena od strane svoje agencije, dok je s druge strane Vlada ne plaća, što nije dobro rješenje", zaključila je Kolarić te dodala "Za sada nema sukoba interesa, ali ovo šteti reputaciji struke i to nije najbolji način ponašanja u struci".

Na upit o tome što bi ona napravila da se našla u situaciji Zinke Bardić, Kolarić spremno odgovara: "Ja se nikada ne bih dovela u ovakvu situaciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kolarić vratila Kušeti: Što reći? Ipak se radi o maturantu...

> Vladini "twitteraši" se okomili na HUOJ-a jer su "osudili" njihovu šeficu Zinku Bardić

Kolarić se osvrnula i na današnju kratku raspravu koja se na Twitteru razvila između nje i Frana Kušete, člana posebnog tima Vlade Zorana Milanovića zaduženog za komunikaciju s građanima putem društvenih mreža. Podsjetimo, Kušeta je Kolarić neizravno optužio da "ne radi u struci", nakon čega je u njezinu obranu stao Krešimir Macan.

"Mislim da ljudi koji rade Vladine komunikacije često ne razumiju kako u komunikaciji s građanima ne postoji privatno i javno. Pokušaj napada na mene bio je poprilično nizak, ne znam što bih rekla o tome nego - radi se o maturantu... Samo se nadam da ovaj eksces nema veze s današnjim mišljenjem Suda časti", zaključila je Kolarić.

Dodala je kako Vlada nema adekvatan budžet da bi zaposlila adekvatne ljude da uređuju njihove stranice i komuniciraju s građanima. Način na koji Vlada komunicira preko društvenih mreža dovodi samo do gafova i to zbog nestručnosti zaposlenih.

"Pismo Holy nije bilo razlog za ostavku"

"Ministrica Holy je bila jedna od najsposobnijih i najkvalitetnijih ministara u ovoj Vladi. Previše je tu konflikta i prikrivenih interesa. Smatram da se Holy zbog ovog poteza trebala ispričati, ali da to nikako nije bio razlog za podnošenje ostavke. S druge strane, premijer je, pod pritiskom medija, prihvatio njezinu ostavku i to ocjenjujem kao ishitren potez", komentirala je Kolarić, inače bliska prijateljica bivše ministrice zaštite okoliša.

"Nema dvojbe - Milanovićev boravak kod Tedeschija je sukob interesa"

Kao stručna osoba za odnose s javnošću Kolarić je komentirala i slučaj boravka premijera Milanovića u ljetnikovcu jednog od najuspješnijih poduzetnika u Hrvatskoj, Emila Tedeschija. Smatra da nema dvojbe te da se u njegovom slučaju radilo o sukobu interesa.

"Nema razgovora, sukob interesa je postojao. Premijer smije imati uspješne prijatelje, ali kada se druži s njima onda tu nastaje veliki problem", zaključila je Kolarić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara