Kolinda: U Bruxellesu sam imala nadimak SWAMBO - She who always must be obeyed

Kolinda: U Bruxellesu sam imala nadimak SWAMBO - She who always must be obeyed

Foto: HRT

"GLEDAM dalje od Vlade, u budućnost", izjavila je Kolinda Grabar Kitarović u HRT-ovoj emisiji "Javna stvar".

Nova predsjednica kaže da je Zorana Milanovića pozvala u ured jer je htjela da prijeđu preko nesuglasica i razgovaraju o pitanjima bitnim za državu. "Odlazak mladih, EU fondovi, blokirani, franak itd. To je pet tema za tematsku sjednicu Vlade, predložila sam da se nađu timovi i to dogovore. Svjesna sam ustavnih ovlasti, ali i odgovornosti prema građanima. Tražim od premijera i Vlade da iznesu plan mjera do kraja mandata", izjavila je Grabar Kitarović.

"Tematsku sjednicu Vlade treba dobro pripremiti. Prepucavanje ničemu ne vodi. Želim raspraviti tih pet konkretnih točaka, nije mi cilj dokazivati tko je od nas pametniji", kaže Grabar Kitarović.

U Americi se nada susretu s Hillary Clinton

Istaknula je i da je Milanoviću poslala prijedlog zakona kojim bi se uveo moratorij na ovrhe nad jedinom nekretninom. O tome će, kako je najavila, razgovarati i s Udrugom Franak, ali tek 11. ožujka, nakon što se vrati iz SAD-a, gdje se nada i susretu s Hillary Clinton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar Kitarović tvrdi da Hrvatska ide u potpuno krivom smjeru. Kazala je i da je pismom u kojem je tražila Milanovićevu ostavku željela pokazati "uzaludnost takve komunikacije".

"To ni čemu ne vodi. Ako Vlada ne počne raditi svoj posao i ne odgovori na moje zahtjeve i zahtjeve Europske komisije, onda ćemo morati razmisliti o tome koje ćemo korake poduzeti. A kad govorimo o koracima, tu mislim i na izbore", izjavila je Grabar Kitarović.

"Zvali su me SWAMBO"

Grabar Kitarović tvrdi da je u Bruxellesu imala nadimak SWAMBO. To je, kako kaže, skraćenica od "She who always must be obeyed".

"To je došlo iz Afganistana, iz vojnih redova. Uporna sam, nisam svadljiva ni konfliktna osoba. Uvijek pružim ruku suradnje i neću stati dok god ne ostvarim svoj cilj. Ono što ne prihvaćam je da mi netko i prije nego što smo počeli raditi kaže da se nešto ne može", kaže Grabar Kitarović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara