Kolinda ispratila vojnike u Afganistan i najavila posjetu: "Nadam se da netko radi dobar čobanac"

Kolinda ispratila vojnike u Afganistan i najavila posjetu: "Nadam se da netko radi dobar čobanac"

Foto: Hina

U MISIJU potpore miru u Afganistanu odlazi 2. hrvatski kontingent kojeg je svečano ispratila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

U Afganistan odlazi 81 pripadnik Oružanih snaga iz Republike Hrvatske, zajedno s kolegama vojnicima iz Crne Gore, Albanije, BiH i Makedonije pod zapovjedništvom brigadira Stanka Paradžikovića. Ovo je neborbena misija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona obuhvaća pružanje savjeta i pomoći te jačanje sigurnosti u Afganistanu. Nakon 12 godina uspješne misije, Hrvatske oružane snage pokazale su da su obučene za sve izazove pa će tako nastaviti i dalje, ali ovoga puta u miru poručivali su redom govornici koji su im poželjeli puno sreće te zahvalili vojnicima što su odabrali upravo ovaj poziv, među njima i ministar obrane Kotromanović.

Pred vama su višestruke zadaće, da čuvate sebe, svoje kolege, prijatelje, državu i zakone, tradiciju i običaje, rekla je i predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH, Kolinda Grabar Kitarović koja je poručila kako će nastaviti pružati podršku Oružanim snagama, razgovarati s Ministarstvom obrane, ali i sa našim vojnicima, te kako će ih prvom prilikom posjetiti u Afganistanu. Nadam se da netko radi dobar roštilj ili čobanac jer to nam je već postala tradicija, rekla je predsjednica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara