Komadina: Neću se kandidirati za 8. izbornu jedinicu čak i ako stranka to zatraži

Komadina: Neću se kandidirati za 8. izbornu jedinicu čak i ako stranka to zatraži

Foto: Hina

POTPREDSJEDNIK SDP-a Zlatko Komadina potvrdio je u ponedjeljak da se ne namjerava kandidirati na SDP-ovoj listi za osmu izbornu jedinicu, čak ni ako to od njega stranka zatraži.

Komadina je to novinarima kazao uoči sjednice Predsjedništva SDP-a, koje se poslijepodne okupilo u središnjici stranke.

Iako je naglasio da tema današnje sjednice nisu izborne liste, na pitanje hoće li zatražiti da ne bude na listi za parlamentarne izbore odgovorio je potvrdno.

"Ako me pripada mjesto na listi, ako netko misli da trebam biti na listi, ja to mjesto prepuštam svojim kolegicama i kolegama", rekao je.

Odbio je tumačenja da tako šteti stranci. "Apsolutno ne. Mislim da u 25 godina rada doprinosim SDP-u", kazao je.

Komadina nije htio odgovoriti je li ga na takav potez ponukala odluka vrha stranke da koordinator za osmu izbornu jedinicu bude Željko Jovanović ili raspuštanje stranačkih organizacija u Varaždinu, Karlovcu i Istri.

"Rekao sam što sam rekao. Razumijem vaš interes, ali ovo je unutarstranačko pitanje, prema tome - na tijelima stranke", poručio je Komadina.

Predsjedništvo SDP-a bez rasprave o Komadini

Iako je iz stranke ranije najavljivano, na sjednici Predsjedništva SDP-a u ponedjeljak nije se raspravljalo o najavama potpredsjednika stranke Zlatka Komadine da se ne namjerava kandidirati na SDP-ovoj listi za Sabor čak ni ako to stranka od njega zatraži.

Novinarima je to potvrdio sam Komadina, koji je nakon polusatne sjednice kazao kako ga o njegovim najavama nitko nije ništa pitao, a da sam nije imao potrebu otvarati tu temu.

"Nemam potrebu to otvarati, ja imam svoju bazu, kojoj sam rekao što mislim. To je unutarstranačka stvar. Da me je netko pitao, ja bih rekao. Nije me nitko ništa pitao", kazao je Komadina.

Rekao je kako ga nije iznenadilo što je Predsjedništvo ignoriralo tu temu. "Nije me iznenadilo, nisam ni mislio da će se to pitanje potegnuti. Pričekajmo da dođe to vrijeme, doći će vrijeme lista, što ćemo sada govoriti o listama, a liste su za šest ili osam mjeseci", rekao je Komadina.

Ponovio je da se ne namjerava kandidirati za Sabor. "SDP ima 30 ili 35 tisuća članova, na listama će biti 150 zastupnika, bit će možda oko 100 kandidata SDP-a, a 30 je tisuća ljudi. Ima ljudi koji mogu biti na listama, ne moram ja biti na listi. Rekao sam, moje mjesto, ako me pripada, ustupam nekoj kolegici ili kolegi. Imam dovoljno posla kao župan, ljudi, što je vama svima? Župan po zakonu ne može biti u Saboru, rekao sam ljudima da ostajem dolje, prema tome, kamo da idem", rekao je Komadina.

Na pitanje o čemu se na Predsjedništvu razgovaralo, kazao je kako je bilo riječi o raznim temama koje se tiču Sabora i zakonskih inicijativa.

Ostali članovi Predsjedništva nisu željeli davati izjave, a u stranci naglašavaju kako je sjednica Predsjedništva bila redovita.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara