Kome hrvatska Vlada prepušta splitski škver?! Debeljak o ravnoteži života, mozga i morala

Kome hrvatska Vlada prepušta splitski škver?! Debeljak o ravnoteži života, mozga i morala

Screenshot: Facebook

MINISTAR gospodarstva Ivan Vrdoljak danas se u splitskom škveru susreo s predstavnicima sindikata kako bi dogovorili zbrinjavanje, odnosno, otpuštanje prekobrojnih radnika za koje novi vlasnik Tomislav Debeljak nema mjesta.

Bez alternative

Nisu se dogovorili. Odnosno dogovorili su se da će se dogovoriti. Nije najjasnije kada, jer će Vlada s Debeljakom ugovor o prodaji brodogradilišta potpisati u četvrtak. Ministar Vrdoljak kazao je kako će od vlasnika tražiti čvrsta jamstva da se dogovor neće izigrati. Kako to tehnički misle izvesti, ostaje vidjeti.

Nismo propustili ministra Vrdoljaka pitati da nam kaže svoj stav kako država može poslovati s osobom koju država, odnosno, Općinsko državno odvjetništvo u Kninu, tereti za varanje države, odnosno utaju poreza od 3,6 milijuna kuna.

"Nije bilo alternative. Debeljak je bio jedini ponuđač. Nitko se drugi nije javio. Ili on ili 1. srpnja ključ u bravu. Ovako smo spasili dvije tisuće radnih mjesta. Osim toga, nitko nije kriv dok mu se pravomoćno ne dokaže", bio je Vrdoljak vrlo izravan i iskren.

Uz božji blagoslov i oprost Tomislava Debeljaka

Pitanje je, čini se, iz nekog razloga pogodilo Tomislava Debeljaka koji se javio autoru teksta preko Facebooka da mu poruči sljedeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bog ti pomogao da uspostaviš ravnotežu života i svog sjebanog mozga i morala... Nadam se da ne ranjavaš svoje najbliže, glupim, lažnim i pokvarenim izjavama i ponašanjem prema njima... Ja ti opraštam... Sretno!!!", napisao je Debeljak u svojoj poruci. 

Eto. To je novi vlasnik splitskog škvera od kojeg će ministar Vrdoljak zatražiti čvrsta jamstva o zbrinjavanju radnika.

Kada ovako "argumentirano" zbori s novinarima, što će tek biti sa škveranima? Koliko će njima vrijediti ta Vrdoljakova jamstva? Dogovor o dogovoru? Otkaz uz božji blagoslov i oprost? Kakva razina, kakav menadžer. 

Tko je zapravo tu sjeban?

Zašto Debeljak ne govori o optužnici i utaji, nego kočijaškim rječnikom nasrće na osobu, a ne predmet rasprave? Zašto bi netko bio sjeban ako pita o nelogičnoj pravnoj i poslovnoj situaciji koju je zakuhao HDZ, a podgrijao SDP, tj. HNS?

Od pitanja se čini kud i kamo sjebanija logika koja je Debeljaka dovela u poziciju da s minimalnim udjelom vlastitog kapitala uz obilati državni poticaj zapasa najmnogoljudniji kombinat u Splitu, i to po programu koji je prestao biti aktualan prije dvije godine, sve sa optužnicom za utaju poreza? Što bi taj u škveru zapravo trebao raditi?

Treba li se onda čuditi ovoj Debeljakovoj komunikaciji koja je sasvim nezamisliva u poslovnom svijetu. Ne treba. Jer, kako kaže ministar Vrdoljak, alternative nije bilo. Ili Debeljak ili nitko. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara