Kontrolori leta, dio Zagrebačkog holdinga i strojovođe sutra u štrajku potpore Croatia Airlinesu

Foto: Bruno Konjević/Cropix

KABINSKOM osoblju i pilotima sutra će se u štrajku u znak solidarnosti pridružiti i kontrolori leta u Zagrebu i Splitu pa će promet teći usporeno.

Novi sindikat - podružnice Zagreb-parking, Tržnica Zagreb i Vodoopskrba i odvodnja i Nezavisni sindikat radnika Zagrebparkinga najavili su za sutra od 7 do 10 sati također štrajk solidarnosti s pilotima i stjuardesama Croatia Airlinesa. Iz Zagrebačkog holdinga poručuju da štrajk neće utjecati na redovito obavljanje djelatnosti tih podružnica.

Štrajk solidarnosti sa sindikatima Croatia Airlinesa najavili su i iz Sindikata strojovođa koji će se održati od 12 do 14 sati u teretnom i putničkom prijevozu, javlja HRT.

Štrajk do ispunjenja zahtjeva

Podsjetimo, piloti i kabinsko osoblje u Croatia Airlinesu štrajkaju drugi dan, a nastavljaju i sutra jer sindikalni predstavnici ni danas nisu uspjeli postići dogovor s Upravom o svojim zahtjevima.

Nastavljaju štrajk do ispunjenja svih zahtjeva, odnosno zadržavanja svih prava iz kolektivnog ugovora za prošlu godinu. Ne pristaju, kažu, na daljnje snižavanje primanja kako bi se spasili nesposobni, ali podobni.

Štrajkaši tvrde da problem Croatia Airlinesa nisu ni piloti ni kabinsko osoblje nego Uprava koja godinama generira gubitke i tvrtku je dovela na rub opstanka. Kažu da je riječ o istoj garnituri ljudi koja se godinama smjenjuje na različitim pozicijama, koja godinama nudi rješenja kojima je cilj da sve ostane kako je bilo.

Ne namjeravaju prekinuti štrajk bez obzira na prijetnje otkazom koje je izrekao ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i pozivaju ga dođe riješiti problem, pa ako treba, kako je sam rekao i čarobnim štapićem.

"Obični zaposlenici Croatia Airlinesa" protiv štrajka

Danas su se oglasili i "Obični zaposlenici CA" koji su protiv štrajka. Razočarani su postupcima kolega zbog kojih strahuju i za vlastitu plaću i radno mjesto te su pokrenuli peticiju protiv štrajka.

Peticiju su pokrenuli jer, kažu, želie nastavak poslovanja Croatia Airlinesa te ne žele postati dio velikog broja nezaposlenih građana u Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara