Kotromanović pružio ruku mira Grabar Kitarović: Svaka nesuradnja štetila bi Oružanim snagama

Kotromanović pružio ruku mira Grabar Kitarović: Svaka nesuradnja štetila bi Oružanim snagama

Foto: FAH

MINISTAR obrane Ante Kotromanović rekao je u utorak da očekuje dobru suradnju s novoizabranom predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović dodajući da bi "svaka njihova nekumunikacija ili nesuradnja štetila Oružanim snagama".

Upitan o budućim odnosima s Grabar Kitarović, naročito nakon predizborne kampanje u kojoj je ona imala primjedbe na stanje u Oružanim snagama, Kotromanović je rekao da je ona vrhovna zapovjednica vojnicima, a on je civil te da je njegov šef Zoran Milanović kao predsjednik Vlade.

Osuđeni smo na dobru suradnju

"Mi smo osuđeni na dobru suradnju i moramo razmišljati o interesima Republike Hrvatske i o nacionalnim interesima da imamo jaču vojsku", rekao je na potpisivanju Ugovora o nabavi vojne opreme za potrebe OS RH s domaćim poduzećima.

Kazao je da ne vidi nikakvih problema i izrazio nadu će Grabar Kitarović jasno vidjeti ono što je napravljeno u proteklih nekoliko godina, koje su projekti razvijeni i što je sve učinjeno.

Predsjednica će biti zadovoljna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da ne može biti nezadovoljna, jer jedno je kampanja i gledanje kroz naočale kampanje, a druga stvar je realnost. Pokrenuli smo niz reformi, uštedjeli smo mnogo sredstava, uveli smo transparetnu nabavu i niz drugih stvari", rekao je.

Dodao je kako očekuje suradnju koja će biti kao i suradnja s prethodnim predsjednikom Ivom Josipovićem.

Upitan kada bi se trebao sastati s Grabar Kitarović, odgovorio je da treba pričekati i da će biti vremena za susret pa možda čak i posjet jednoj od vojnih vježbi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara