Kraj Sicilije se prevrnuo brod s oko 250 imigranata: 221 osoba spašena, 27 mrtvih, potraga se nastavlja

Foto: Guardia Costiera

BROD na kojem se nalazilo oko 250 ljudi prevrnuo se oko 17.15 sati prema lokalnom vremenu u moru između Malte i Sicilije, javljaju talijanski mediji. Na brodu su se nalazili emigranti iz Somalije i Eritreje.

Do 20 sati je malteški brod koji se zatekao u blizini spasio oko 150 imigranata, a oko 50 su ih izvukli spasilački timovi talijanske mornarice.

Nešto iza 22 sati malteške su vlasti potvrdile kako je do sad pronađeno 27 tijela smrtno stradalih osoba. 221 osoba uspješno je spašena.

Potraga za stradalima se nastavlja. Uz brodove za stradalim imigrantima tragaju i helikopteri. Za sad nije poznato što je uzrokovalo nesreću.

Prošlog tjedna poginulo više od 300 imigranata koji su se pokušavali domoći Italije

Podsjećamo, prošlog tjedna se kraj Lampeduse prevrnuo brod u kojem je bilo oko 500 imigranata. Poginulo je 311 osoba.

Brod je putovao iz Misrate u Libiji. Počeo je puštati vodu kad je motor prestao raditi dok se približavao Lampedusi. Netko od ukrcanih tad je zapalio vatru kako bi privukao pažnju okolnih brodova, ali požar se proširio na ostatak broda. Kad se požar počeo širiti, svi su prešli na jednu stranu pa se brod prevrnuo i potonuo.

Lampedusa je svake godine meta na tisuće imigranata koji iz afričkih zemalja pokušavaju pobjeći u bolji život, no njihovo putovanje često završi tragično.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara