Kreće još jedan turistički vikend: Budite strpljivi, opet gužve na cestama prema moru

Kreće još jedan turistički vikend: Budite strpljivi, opet gužve na cestama prema moru

Ilustracija: Arhiva

POJAČAN je promet na glavnim cestovnim pravcima, osobito na A1 u smjeru juga, na A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka i na Krčkom mostu u smjeru otoka, javlja Hrvatski autoklub (HAK).

Također, pojačan je promet i u Istri, duž Jadranske magistrale (D8), osobito u blizini turističkih središta.

Zastoji su mogući na cestama gdje su u tijeku radovi.

Još danas je za sav promet zatvorena državna cesta D303 Rovinj-Rovinjsko Selo, obilazak je kroz Bale, a od sutra pa do 23. kolovoza vozit će se prema privremeno postavljenoj signalizaciji, naizmjence.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvoren je novi kolnik na autocesti A3, poslije čvora Rugvice u smjeru Zagreb istok i autoceste A4. Privremeni prolaz koji se koristio, više se ne koristi. Zabrana prometa za sva vozila i dalje ostaje u poslovnoj zoni Zagreb istok.

Promet osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima. Pojačan je na izlasku iz zemlje na Pasjaku, Kleku, Kaštelu i Bajakovo, gdje je kolona je duga oko 4 km, a na ulasku na prijelazu Slavonski Brod, dok je u oba smjera promet pojačan na prijelazima Karasovići i Metković.

Promet teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Županja na ulasku, a Bajakovo na izlasku (kolona je duga oko 1,5 km) .

Granični prijelaz Gunja otvoren je za osobna vozila, bicikliste i pješake.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara