Kruta pravila HZZO-a: Dok je pedijatar na godišnjem, drugi liječnici ne smiju pregledati dijete jer će ih HZZO kazniti!?

Kruta pravila HZZO-a: Dok je pedijatar na godišnjem, drugi liječnici ne smiju pregledati dijete jer će ih HZZO kazniti!?

Ilustracija: Index

GLAS SLAVONIJE donosi još jednu priču o krutim pravilima HZZO-a kojima su opet pogođena djeca! Naime, ako je izabrani pedijatar na godišnjem odmoru ili bolovanju, dijete smije pregledati samo njegova zamjena! Niti jedan drugi pedijatar osim onih u hitnoj službi ne smije dijete pogledati!

Jasmina P. s djevojčicom koja je cijelu noć povraćala i imala 39 temperaturu, odmah ujutro uputila se u lokalni Dom zdravlja u pedijatrijsku ambulantu. No, tamo je vidjela da je njen pedijatar na godišnjem, a zamjena radi popodne. Za pomoć se obratila pedijatrici koja je u tom trenutku radila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došla sam u ambulantu u 8.20 sati, ali je doktorica odbila pogledati moje dijete. Rečeno nam je da, ako baš želimo, odemo na Hitnu pomoć. Kao obrazloženje rekli su nam da oni ne smiju primati tuđe pacijente jer će dobiti kaznu HZZO-a.", ispričala je Jasmina za Glas Slavonije.

Pedijatrica koja je odbila primiti dijete kazala im je kako su ocijenili da dijete nije životno ugroženo te da ne smiju primati tuđe pacijente! "Roditelji uvijek imaju 24-satnu dežurnu pedijatrijsku ambulantu u bolnici", poručila je pedijatrica.

Ravnatelj Doma zdravlja, dr. Miroslav Sikora, objasnio je kako pedijatri mogu primiti tuđeg pacijenta samo u hitnim stanjima a to su otekline, krvarenja i trauma. "Jedino u tim slučajevima HZZO pravda pregled i terapiju tuđih pacijenta", dodaje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara