Krvavi napadi diljem Afganistana, najmanje 73 mrtvih

Krvavi napadi diljem Afganistana, najmanje 73 mrtvih

Foto: Hina

NAJMANJE 73 osobe, 60 gerilaca, dvanaestorica pripadnika afganistanskih snaga sigurnosti i jedan civil, poginule su u više napada koji su se u ponedjeljak dogodili diljem Afganistana, objavili su lokalni dužnosnici.

Osmorica policajaca i 28 talibana poginulo je u borbama koje od petka traju u sjevernoj afganistanskoj pokrajini Farjabu, rekao je Ahmad Džavid Bedar, glasnogovornik pokrajinskog guvernera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da je oružani sukob počeo pošto je više od tristo gerilaca napalo policijske kontrolne točke u okrugu Kejsaru. "Jedna policijska kontrolna točka pala je u talibanske ruke, a napadači su imali 17 ranjenika", rekao je Bedar.

Na drugome su mjestu, u južnoj pokrajini Helmandu u ponedjeljak poginuli jedan civil i jedan policajac, a s njima i bombaš samoubojica, rekao je Omar Zvak, glasnogovornik pokrajinskoga guvernera.

"Taj se incident dogodio u gradu Laškar Gahu u 9 ujutro (po srednjoeuropskome vremenu). Bombaš samoubojica detonirao je automobil pun eksploziva pokraj konvoja vozila snaga sigurnosti", rekao je Zvak.

Po njegovim riječima, ranjeno je 15 osoba, sedmero civila i osam pripadnika snaga sigurnosti. Još 31 taliban poginuo je, a 15 je ranjeno u operacijama koje su u raznim pokrajinama pokrenule afganistanske snage. Uz to, trojica afganistanskih vojnika naletjela su na minu i poginula, ali ministarstvo obrane nije objavilo gdje se i kad to točno dogodilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara