Kujundžić dao mandat na raspolaganje: Kada bi vratili vrijeme unazad, opet bih bio isti

Kujundžić dao mandat na raspolaganje: Kada bi vratili vrijeme unazad, opet bih bio isti

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Hrvatske zore - stranke naroda (HZSN) Milan Kujundžić i članovi vodstava stranke dali su svoj mandat na raspolaganje na sjednici Glavnog odbora na kojoj su analizirani rezultati predsjedničkih izbora i odlučeno da stranka započne pripreme za predstojeće parlamentarne izbore, priopćeno je iz HZSN-a.

Kujundžić je na sebe preuzeo odgovornost za rezultate predsjedničkih izbora te je zahvalio na trudu Izbornom stožeru, članovima stranke i prijateljima koji su pomagali u toj, kako se navodi u priopćenju, neravnopravnoj utakmici.

"Kada bi vratili vrijeme unazad, ja bih opet bio isti. U sadržajnom smislu opet bih jednako govorio, to jest govorio bih ono što držim da je neophodno: istina o hrvatskoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti bez koje nema zajedništva, uređenje države, deblokada institucija, programi za gospodarsku, financijsku, zakonsku, demografsku, socijalnu, moralnu i svaku drugu obnovu, a bez kojih pak nema prosperitetne Hrvatske. Nisam htio rabiti obmane i populizam, svjestan rizika govora istine", rekao je Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U raspravi je ukazano na objektivne okolnosti i propuste tijekom kampanje, koji će još biti analizirani, no zaključeno je da i takav rezultat, slabiji od očekivanog, otvara prostor da se u određenim izbornim jedinicama HZSN pozicionira kao parlamentarna stranka.

Stranka počela pripreme za izbore

Stoga je donesena odluka da stranka započne s pripremama za izbore na svim razinama, od temeljnih, gradskih i županijskih organizacija do izbora novog predsjednika i vodstava stranke. Unutarstranački izbori u HZSN trebali bi završiti do polovice ožujka, nakon čega bi se do polovice travnja trebao održati izvanredni izborni sabor stranke.

Zaključeno je da u stranci treba aktivirati demokratske procese kako bi se iznjedrili najbolji i najspremniji članovi koji će stranku voditi u parlamentarne izbore, te da samo najviši standardi demokracije, odnosno jedan član jedan glas, i pošteni izbori daju jamstvo opstanka i uspjeha.

Na sjednici Glavnog odbora HZSN dogovoreno je i da će 15 kandidata za Sabor biti izabrani glasovanjem članova stranke u svakoj izbornoj jedinici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara