Kusin: Bandić ne dolazi na posao dok se ne poslože neke dileme

Kusin: Bandić ne dolazi na posao dok se ne poslože neke dileme

Foto: FAH

OPUNOMOĆENA zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin rekla je u utorak da gradonačelnik Milan Bandić još nije došao na posao i da neće doći sve dok se ne poslože "neke dileme" i dok sud ne da "stvarnu uputu" na koji način može djelovati.

"Ne, nije još gospodin gradonačelnik došao na posao, dok se dileme neke ne poslože i dok sud ne da stvarnu uputu na koji način može djelovati, a ne da jedni govore jedno, a drugi govore drugo", odgovorila je Kusin na novinarsko pitanje kada Bandića očekuje na poslu te jesu li razgovarali i što joj je rekao. Kazala je i da joj je Bandić kada su se sreli prije dva dana rekao da će "jednog dana doći".

Dodala je i da "razni suci i glasnogovornici suda imaju različite interpretacije" te da Bandić "ne želi ništa prepustiti slučaju" već će postupiti "onako kako bude propisano".

Kusin bez komentara na potez Švaljek

Kusin nije željela komentirati što je bivša opunomoćena zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek aktivirala zastupnički mandat u Gradskoj skupštini, dodajući da će za komentar biti prilike.

Zagrebački gradonačelnik Bandić zatražio je od suca istrage Županijskog suda da mu dostavi popis svjedoka s kojima ne bi smio komunicirati tijekom istrage u slučaju Agram, no sud će taj zahtjev, kako se doznaje, proslijediti na očitovanje Uskoku.

Neslužbeno se doznaje da Bandić, upravo zbog svjedoka s kojima ne smije komunicirati, ni drugi dan nakon što je primio odluku suda kojom mu se omogućava obnašanje dužnosti nije došao u Gradsku upravu. Iako mu je sud omogućio obavljanje dužnosti na snazi su mjere opreza među kojima je i "zabrana uspostavljanja ili održavanja veze sa svjedocima koji još nisu ispitani u istrazi". Kako su neki od tih svjedoka zaposlenici Gradske uprave ili Zagrebačkog holdinga u medijima se nakon službene objave sudske odluke počelo nagađati hoće li će Bandić zbog toga moći obavljati svoje svakodnevne poslove.

Devčić: Bandić jamči da neće kršiti mjere opreza

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić ranije je pojasnio da Bandić jamstvom od 15 milijuna kuna jamči da neće kršiti mjere opreza, ali i da bi svaki svjedok na kojega Bandić pokuša utjecati to trebao prijaviti policiji. Zabrana komuniciranja odnosi se na svjedoke koji još nisu ispitani u istrazi pa je u posljednjem zahtjevu koji su Bandićevi odvjetnici podnijeli sucu Posavcu navodno zatraženo da bi sudac istrage, kojega zakon opisuje kao 'kontrolora' državnoodvjetničke istrage, od Uskoka trebao tražiti da ubrza ispitivanje svjedoka i odredi kraće termine.

Devčić je Hini potvrdio da će sudac istrage Zdenko Posavec gradonačelnikov zahtjev dostaviti Uskoku nakon čega će biti donesena odluka o daljnjim koracima.

Kusin je s novinarima razgovarala nakon što je otvorila novoizgrađeni objekt Mjesnog odbora Vrapče – jug. Riječ je o objektu vrijednom 12,8 milijuna kuna financiranom iz sredstava malih komunalnih akcija. Osim zgrade što će se koristiti za potrebe mjesne samouprave, tamošnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Gradskog ureda za obrazovanje, sagrađeno je i vanjsko košarkaško igralište te unutarnja polivalentna dvorana s pripadajućim prostorijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara