Kuvajćanin zbog bogohuljenja na Twitteru osuđen na deset godina zatvora

Ilustracija: AFP

NIŽI sud u Kuvajtu osudio je 22-godišnjeg Hamada al-Naqija na deset godina zatvora zbog bogohuljenja na Twitteru, javlja AFP. Njegov odvjetnik Khaled al-Shatti potvrdio je kako je mladić osuđen zbog vrijeđanja islamskog proroka Muhameda i njegove supruge Aishe na popularnom Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Naš sljedeći korak je podnošenje žalbe Viskom sudu i uvjereni smo kako će je sud prihvatiti", izjavio je al-Shatti. Njegov 22-godišnji klijent također je proglašen krivim zbog ruganja islamu, izazivanja sektaških težnji, vrijeđanja vladara Saudijske Arabije i Bahreina te narušavanja ugleda tih zemalja na međunarodnoj sceni.

Optužbe su temeljene na nizu "tweetova" koji su objavljeni na njegovom profilu, ali al-Naqi se na sudu branio tvrdnjom da mu je profil hakiran te da on nije objavljivao uvrede. Uhićen je prije tri mjeseca i od tada se nalazi u pritvoru. Ma koliko se to činilo čudnim, za ovog je mladića možda i bolje da je osuđen u ovom trenutku, budući da je kuvajtski parlament već pokrenuo usvajanje zakona kojim bi se "ozbiljne uvrede na temelju vjerskog identiteta" kažnjavale smrtnom kaznom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara