KvARTura - Vrata širom otvorena: Dan centara za kulturu obilježava se širom Zagreba

Ilustracija: Facebook

ZAGREBAČKIi centri za kulturu okupljeni u projekt KvARTura organiziraju zajedničko predstavljanje svog rada.

13 kulturnih centara u Zagrebu, danas od 10 do 22 sata otvorit će svoja vrata svim zainteresiranima za njihov program u sklopu manifestacije Vrata širom otvorena.

"Ovaj program u subotu je koncipiran tako da su prijepodnevni termini namijenjeni mladima, djeci, mladim roditeljima. Kroz naše radionice će se upoznati s onim što mi radimo. Poslijepodnevni su namijenjeni onim nešto starijima, a navečer su pripremili po nekoj strategiji izvrsnosti programa, ono što najbolje znaju raditi, od Dubrave do Susedgrada", ističe ravnateljica centra za kulturu Trešnjevka, Ljiljana Perišić.

Radionica ima raznih, od kazališnih, plesnih, likovnih, filmskih, a taj cijeli dan program će biti besplatan kako bi što više posjetitelja moglo vidjeti što centri za kulturu u kvartovima zapravo nude. Petar Latinčić iz gradskog ureda za kulturu naglasio je važnost manifestacije.

"Jedino se u centru za kulturu možete susresti s umjetnicima, s njima razgovarati, s njima biti u nekim radionicama"

"Samim time centri izlaze prema van, pristupačniji su građanima, i građani koji možda u nekim kvartovima do sada nisu imali uvid u rad i program centara, ovim projektom, ovom akcijom to sad imaju priliku", poručuje Latinčić.

Ravnateljica Perišić naglasila je kako su Zagrebački centri za kulturu na visokoj europskoj razini, te pojasnila zašto su posebni i značajni.

"Jedino se u centru za kulturu možete susresti s umjetnicima, s njima razgovarati, s njima biti u nekim radionicama i to je zapravo jedan neposredan program u kojem vi morate uživati i zato dolazite", kaže Perišić.

Cijeli projekt je financijski podržan od grada Zagreba, a radi se o iznosu od 425 tisuća kuna. Latinčić ističe kako će grad i dalje podupirati ove projekte.

"Grad Zagreb će i dalje nastaviti financijski podupirati projekte i ako budu potrebna dodatna sredstva, osigurat će ih za razvoj i za napredak ovog projekta".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara