Lagao pod prisegom: Prekinuta istraga protiv rastrošnog njemačkog biskupa, nagodio se sa sudom

Lagao pod prisegom: Prekinuta istraga protiv rastrošnog njemačkog biskupa, nagodio se sa sudom

Screenshot: YouTube

NJEMAČKI sud prekinuo je istragu protiv rastrošnog biskupa Franza-Petera Tebartz-van Elsta zbog optužbi da je lagao pod prisegom. Tužitelji su tražili da biskup bude kažnjen zbog lažnog svjedočenja na sudu, ali je sud pristao na nagodbu od 20.000 eura.

Podsjetimo, Vatikan je krajem listopada suspendirao njemačkog biskupa iz Limburga, Franz-Petera Tebartz-van Elsta, koji je u medijima zbog svog životnog stila dobio nadimak "rastrošni biskup". Na obnovu svoje rezidencije u Limburgu potrošio je čak 31 milijun eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Vatikana su kratko izvijestili kako se čini prikladnim da biskup bude suspendiran na određeno vrijeme. Suspenzija stiže svega dva dana nakon što se biskup sastao s papom Franjom kako bi razriješili cijelu situaciju.

Biskupov rastrošni stil života u njemačkim je medijima već duže vrijeme jedna od glavnih tema, a u javnosti je izazvao veliko negodovanje, čak i među vjernicima.

Osim što mu se zamjera trošenje ogromne svote novca za obnovu vlastite rezidencije, u javnosti je posebno negativno prihvaćen njegov let prvom klasom u Indiju, gdje je išao posjetiti siromašne. Pozivi za njegovom ostavkom posebno su se pojačali nakon što je optužen da je lagao pod zakletvom o svojim troškovima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara