Lagumdžija o formiranju "balkanske šestorke": Ne želimo graditi novu Jugoslaviju

Screenshot: HRT

ZAMJENIK predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar vanjskih poslova te zemlje Zlatko Lagumdžija potvrdio je u izjavi za Agenciju Anadolija da će visoki službenici zemalja zapadnog Balkana danas, na marginama zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku, razgovarati o inicijativi ministra vanjskih poslova Crne Gore Igora Lukšića za formiranje parlamentarne skupštine zapadnog Balkana, odnosno "balkanske šestorke" ili skraćeno G6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također, potvrdio je da je na temu balkanske šestorke već razgovarao s ministrom Lukšićem i novim šefom diplomacije Albanije Ditmirom Bushatijem.

"Razgovarali smo o tome kako da ta inicijativa bude nešto što se neće sudarati s drugim inicijativama. To nije inicijativa koja treba institucionalno zamijeniti bilo što. Treba uključiti više zemalja poput, Hrvatske, Slovenije, Turske, Rumunjske", istaknuo je Lagumdžija.

"Suradnje u regiji nikad nije dosta. Ovo nije pokušaj stvaranja novog državnog konstrukta, to nema veze s istinom i nitko pametan na tome ne radi. Vjerujem da se radi o novoj inicijativi koja će, nadam se, biti uspješna u konkretnim projektima infrastrukture, jačanja europskih kapaciteta", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara