Lalovac: Nema nikakvog dodatnog crkvenog poreza

Lalovac: Nema nikakvog dodatnog crkvenog poreza

Foto: Hina

DRŽAVA mora biti primjer, poručio je ministar financija Boris Lalovac upitan za tvrtku Motori i dizalice gdje radnici nisu dobili 4 plaće:

"Da, to sam vidio da se mora razgovarati sa Mladenom Pejnovićem koji upravlja državnim uredom za upravljanje imovinom. On ima portfelj kompanija kojima treba to voditi. Ja sam jučer to vidio i ja sam iznenađen. Država mora biti primjer da se isplaćuje svojim ljudima plaće", rekao je Lalovac.

Nema dodatnog crkvenog poreza, izvijestio je ministar upitan za sastanak s kardinalom Bozanićem i objasnio o čemu je bilo riječi.

"Nema nikakvog dodatnog crkvenog poreza. Razgovarali smo o postojećim zakonskim rješenjima i reguliranjima jer ugovor između Svete Stolice i RH, jedna je klauzula istekla a radi se o doprinosima, i mi smo otvorili to pitanje kako sada ponovno riješiti pitanje plaćanja doprinosa, a samo smo se na marginama dotakli plaćanja jednog dijela gospodarskih aktivnosti koje Crkva obavlja. Tu je vrlo jasna poruka kardinala da su oni volji participirati sukladno zakonskim propisima", kaže Lalovac.

Crkva već postupa po zakonu, kaže ministar. A krajem ovog tjedna trebao bi biti sastanak oko dugoročnog rješenja problema švicarskog franka. No Lalovac želi vidjeti bankarske prijedloge. Osvrnuo se i na želju udruge Franak da se izvrši konverzija kredita u kune.

"Ja se isto zalažem, ali treba pitati guvernera da li ima kuna", kaže Lalovac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara