Leko: Hrvatska podupire Tursku na putu za EU

Leko: Hrvatska podupire Tursku na putu za EU

Foto: Hina

"HRVATSKA podupire turske ciljeve na putu u Europsku uniju, zauzimamo se za politiku proširenja i otvorenih vrata", rekao je predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko na sastanku s izaslanstvom Velike turske narodne skupštine i skupinom tursko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva kojoj je na čelu zastupnica u Parlamentu Turske Ayşe Türkmenoğlu. Leko je istaknuo kako Hrvatska i Turska imaju prijateljske odnose te jako dobru suradnju kao članice NATO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ayşe Türkmenoğlu istaknula je da Turska sve države na Balkanu doživljava kao prijatelje te da su s Hrvatskom takvi odnosi uvijek bili. Poželjela je da Turska bude iduća članica Europske unije.

Leko je sa zastupnicima u turskom parlamentu razgovarao o mogućnostima jačanja gospodarskih odnosa, posebno turskih investicija u Hrvatsku, kao i o stanju u Siriji. Istaknuto je kako dvije zemlje imaju odlične političke odnose što potrvđuju i česti bilateralni posjeti. Leko je primio i službeni poziv predsjednika turskog parlamenta Cemila Çiçeka da iduće godine dođe u uzvratni posjet Turskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara