Leko razgovarao s čelnicima parlamenata Malte i Latvije: Moramo produbiti bilateralnu suradnju

Foto: Hina

NA MARGINAMA drugog dana međunarodne konferencije 'Za što se zalaže Europa?' u Rimu predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko održao je bilateralne sastanke s predsjednikom parlamenta Malte Angelom Perrugiom i predsjednicom parlamenta Latvije Solvitom Aboltinom, priopćili su iz Lekinog ureda.

Farrugia je istaknuo kako Malta i Hrvatska imaju zajedničke interese na Mediteranu. Naglasio je problem ilegalnih imigranata i tražitelja azila kao ključan za Maltu istaknuvši kao se to pitanje mora zajednički riješiti na razini Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Leko je podupro njegovo stajalište ocijenivši kako granica Unije ne može biti teret samo jedne zemlje članice. Dogovorili su intenzivniju suradnju dva parlamenta u pitanjima europske politike.

Aboltina je naglasila kako se Latvija priprema da iduće godine preuzme predsjedavanje Vijećem Europske unije te kao prioritet istaknula organizaciju summita o Istočnom partnerstvu s naglaskom na Ukrajinu. Naglasila je kako Latvija podupire teritorijalni integritet Ukrajine te kako rješenje sadašnje krize treba naći u političkim pregovorima. Pozvala je predsjednika Sabora u službeni posjet latvijskom parlamentu.

Leko je istaknuo kako Hrvatsku i Latviju povezuju mnoge sličnosti - od veličine država i povijesnog iskustva do interesa u Europskoj uniji - ocijenivši da su sve to razlozi za produbljivanje bilateralne suradnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara