Linić najavio oporezivanje Crkve: I Crkva, ali i država, morat će plaćati za nefunkcionalnu imovinu

Linić najavio oporezivanje Crkve: I Crkva, ali i država, morat će plaćati za nefunkcionalnu imovinu

Foto: Dragan Matić/Cropix

MINISTAR financija Slavko Linić u intervjuu za Nacional osvrnuo se na pad BDP-a, poreze, krizu, kolektivne ugovore i što Vlada planira ukinuti javnom sektoru te brojna druga gospodarska pitanja, a najavio je i oporezivanje Crkve.

"Oni koji imovinom špekuliraju, moraju platiti više"


"Sve mora biti u funkciji. Jasno je da će i Crkva morati plaćati za nefunkcionalnu imovinu, ali i država. Svi moraju platiti jer moramo osigurati stabilne prihode jedinicama lokalne samouprave. Ustavni sud je srušio naš prijašnji zakon koji je penalizirao imobiliziranu imovinu, ali ovaj put nećemo raditi kazneni zakon i neće pasti", najavio je Linić te dodao kako u Hrvatsku ovog mjeseca dolaze stručnjaci MMF-a i Svjetske banke za oporezivanje imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne trebaju se bojati oni koji imovinu koriste, građani kojima je stan potreba. Nitko neće plaćati više nego dosad kroz komunalne naknade. Ali oni koji imovinom špekuliraju, moraju platiti više", poručio je Linić, koji nema u vidu ni smanjenje PDV-a.

Za pad BDP-a još jednom okrivio energetski sektor

Linić je kazao kako je očekivao pad BDP-a u prvom tromjesečju, ali ne ovako visok. Krivnju za to još jednom je svalio na energetski sektor: "To nema veze s krizom, nego lošim vođenjem javnih tvrtki".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara