Linić se opet oglasio: Milanović me želi uhapsiti, samo tada će njegova spletka uspjeti

Linić se opet oglasio: Milanović me želi uhapsiti, samo tada će njegova spletka uspjeti

Foto: Hina

"NEMAM saznanja da je Zoran Milanović direktno utjecao na to da njegov brat dobije poslove s državom. Ali njegov brat je šetao po službama i direktno se pozivao na premijera da postigne neke ciljeve", izjavio je Slavko Linić u intervjuu za Novu TV.

Linić tvrdi da Milanovića nije upozorio na ponašanje njegovog brata. Tvrdi da za to nije bilo potrebe jer su službe obavljale svoj posao i nisu podlijegale pritisku. No, Linić svejedno tvrdi: "Milanović je znao što mu brat radi. Sigurno je znao. Neka on obrazlaže zašto".

"Milanović svojim prijateljima govori da me želi uhapsiti"

Na današnjoj press konferenciji Linić je optužio Milanovića da ga nadzire putem obavještajnog aparata. To je Linić, kako kaže, doznao od Milanovićevih prijatelja, kojima se premijer povjerio.

"Samo prenosim ono što Milanović prepričava svojim prijateljima, svom društvu na za to neprimjerenim mjestima. I šalje jasne poruke da me želi uhapsiti. Milanovićev cilj je da završim u zatvoru, samo ako me zatvori će uspjeti u svojim namjerama i spletkama", rekao je Linić, te dodao da će se obratiti saborskom odboru za nadzor obavještajnih službi kad prikupi sve potrebne dokaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petrović zastupa interese MOL-a, a ne RH"

Osvrnuo se Linić još jednom na i na Milanovićevog prijatelja Sinišu Petrovića, šefa Nadzornog odbora Ine. "On ne zastupa hrvatske nacionalne interese. Zastupa interese MOL-a", kazao je Linić.

Na pitanje je li ovime njegov obračun s Milanovićem završen, Linić odgovara: "Ja sam ovaj put zaista završio sa svojim porukama, koje sam poslao dijelu javnosti, ali i što je najvažnije, svojoj stranci, ljudima koji će u tijelima odlučivati o mojim činjenicama i činjenicama premijera".

I Linić zaziva prijevremene izbore

Sada bi, kaže Linić, za Hrvatsku najbolje bilo da Milanović siđe s vlasti i da se održe parlamentarni izbori. "Ako se premijer bavi spletkama, Vlada teško može i dalje opstati. Bojim se da ovo nije dobro ni za SDP, ni za koaliciju, ali ne znam može li se naći neko drugo rješenje. Dakle najbolje bi bilo da se ide na prijevremene izbore", rekao je Linić.

Ne odbacuje mogućnost niti da će zbog istupa protiv Milanovića uskoro biti bivši član SDP-a: "Stranka se može opredijeliti da mi ne vjeruje i da me isključi. Dvadeset i pet godina sam radio na dizanju rejtinga stranke, borio se za tu stranku, ali ne prihvaćam da me predsjednik stranke zove lopovom i da se dio članova složi da sam lopov".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara